content

Bouwtekeningen

Bent u op zoek naar een bouwtekening van een pand? Het Stadsarchief Rotterdam beheert de bouwtekeningen en -vergunningen tot en met 2010 van bestaande en verdwenen gebouwen in Rotterdam en enkele omliggende gemeenten.

Wilt u een bouwtekening en/of vergunning inzien, maak dan een afspraak op het tijdstip dat u het beste uitkomt. Bij het maken van de afspraak kunt u maximaal 3 adressen opgeven. Vul wel even uw emailadres of telefoonnummer in, zodat wij contact kunnen opnemen als dat nodig is.

 

 
Reproducties

Tekeningen uit de archieven kunnen door ons worden gereproduceerd tegen betaling. Zie hiervoor de tarieven. De tekeningen kunnen alleen in hun geheel worden gereproduceerd en kunnen niet gevouwen worden. Grote opdrachten worden in overleg uitgevoerd.

In verband met auteursrechten die op sommige bouwtekeningen berusten, zijn de geleverde kopieën alleen voor eigen gebruik. De scans ontvangt u op een USB-stick die u bij het Stadsarchief koopt.
Op de studiezaal is het ook mogelijk zelf de bouwtekeningen te fotograferen met de daarvoor speciaal ingerichte fototafel.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over welke dossiers bij het Stadsarchief aanwezig zijn, raadpleeg dan onze archiefwegwijzer. Voor bouwtekeningen en -vergunningen tot 2000 van de gemeente Rotterdam zijn de pandkaarten te raadplegen. Hier staat alleen de verwijzing naar de dossiers, geen gedigitaliseerde documenten. Hulp bij het doorzoeken van de pandkaarten, vindt u in onze vraagbaak.

Voor bouwtekeningen vanaf 1959 uit Rhoon en vanaf 1985 uit Poortugaal gaat u naar de gemeente Albrandswaard.
Voor bouwtekeningen vanaf 1937 uit Bergschenhoek en vanaf 1948 uit Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk gaat u naar de gemeente Lansingerland.
Voor bouwtekeningen vanaf 1990 uit Ridderkerk gaat u naar de gemeente Ridderkerk.
Voor Rotterdamse bouwtekeningen van na 2010 kunt u contact opnemen met Bureau Omgevingsvergunning via vergunningenso@rotterdam.nl of via 14010.
Voor hulp bij het interpreteren van tekeningen en verdere bouwtechnische informatie kunt u zich wenden tot de bouwinspecteurs.