content

Digitale Stamboom Rotterdam op 1 juni uit de lucht

26 mei 2017

Op 1 juni neemt het Stadsarchief Rotterdam definitief afscheid van de Digitale Stamboom. Wie deze website in zijn favorieten heeft staan, wordt vanaf die datum automatisch doorverwezen naar onze nieuwe zoeksysteem, ‘zoeken op personen’.

Sinds het nieuwe zoeksysteem op 12 april jl. live is gegaan hebben we samen met de leverancier hard gewerkt aan het rechttrekken van enkele onvolkomenheden. Zo zijn de scans van de huwelijkse bijlagen en de overlijdensverklaringen online gezet en zijn enkele sets opnieuw geïmporteerd om enkele bugs te verhelpen.

Niettemin zitten er nog altijd enkele losse eindjes in het nieuwe systeem. Zo werkt sorteren op plaats en datum bij sommige bronnen nog niet en zijn de data soms niet (correct) ingevuld. Naar verwachting wordt dit in de komende weken opgelost.

Op dit moment zijn we bezig enkele nieuwe scans van microfiches van geboorten, huwelijken en overlijden (zie het overzicht van recente aanvullingen) toe te voegen. In de tweede helft van juni worden bovendien de gegevens uit 'zoeken op personen' opgenomen in WieWasWie en als open data vrijgegeven.

Mocht u onverhoopt iets niet kunnen vinden via de nieuwe zoekingang of andere vragen hebben, neem dan contact met ons op.