content

Leerlingen Libanon-technasium presenteren hun project: Dam in de Rotte

28 oktober 2015

Afgelopen 8 weken hebben 3 klassen van het Libanon-technasium hard gewerkt aan hun opdracht om de ontstaansgeschiedenis van Rotterdam zichtbaar te maken voor het grote publiek. Deze opdracht kregen ze van het Stadsarchief en BOOR (Bureau Oudheidkundig Onderzoek Rotterdam). Het doel is om het hedendaags publiek in de Hoogstraat op een originele manier in contact te brengen met het verleden, op de plek waar de dam gelegen heeft.

Binnen het project moest onderzoek gedaan worden naar de oorsprong van Rotterdam, de werking van de dam om de afwatering te verbeteren, maar ook naar de verschillende mogelijkheden om dit eenvoudig uit te leggen op de juiste plek in het centrum van Rotterdam. De leerlingen kregen les van een maquettebouwer om hun ontwerp in 3D te kunnen tonen bij de opdrachtgevers.

Op het Stadsarchief kwamen de leerlingen vandaag met de resultaten: adviesrapporten, poster- en powerpointpresentaties, filmpjes en maquettes met als doel de jury overtuigen van het beste ontwerp.
Originaliteit, haalbaarheid en bereik telden allemaal mee bij de beoordeling.

De jury moest uit 25 ontwerpen de beste kiezen. De winnende ontwerpen staan in een vitrine in de hal van het Stadsarchief

 

Leerlingen Libanon technasium