content

Prikbord

Welkom op het prikbord van het Stadsarchief Rotterdam. Hier kunnen bezoekers elkaar helpen bij hun zoektocht naar informatie.

Als u op zoek bent naar informatie over bijvoorbeeld een persoon of een gebouw, kunt u hier uw oproep plaatsen. Weet u hoe u een vragensteller verder kunt helpen? Plaats dan een reactie.

Om een oproep of een reactie te kunnen plaatsen, moet u wel zijn ingelogd in Mijn Archief. Is dat nog niet het geval? Ga dan naar het inlogscherm. Heeft u nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Maak dan eerst een account aan.

 • Datum:
  23 april 2017
 • Titel:
  Cohn wijnhandel
 • Beschrijving:
  Begin 1900 zetten de drie broers Pincu, Marcu and Itic Cohn uit Botosani in Romania een wijnhandel op in Nederland. Ze hadden een wijn import, - handel en distilleer bedrijf in Rotterdam en later in Schiedam. Voor de oorlog hadden ze ongeveer 16 wijnverkoophuizen in de grote steden in Nederland.

  Wie heeft nog herinneringen en verhalen of beeldmateriaal over de Cohn wijnhandel?

  Reacties worden zeer op prijs gesteld!

Reacties • Marcu Cohn
  In telefoonlijst 1915 van Rotterdam komt voor M Cohn Wijnhandel, Victoriastraat 11, Opslagplaats in PAnd Australie, Stieltjesstraat 34 en als woonhuis van M Cohn adres Pelikaanstraat 2 alles te Rotterdam.
  Mogelijk heeft het Stadsarchief afbeeldingen van deze panden.
  Zelf zoek ik informatie over de onroerende goederen van M Cohn in Bleiswijk. Hij kocht in 1916 in Bleiswijk een Boerderij die hij in 1917 weer verkocht. Daarnaast kocht hij in 1917 circa 10 1/2 hectares land dat hij wilde verkopen in 1925. De koop werd opgehouden. Mij interesseert alles vwb Bleiswijk en Cohn.
  mvgr Nico

  Gemaakt door Deventit_user_nicoh op 03-05-2017 om 12:47.


Nieuwe oproep plaatsen