content

Routebeschrijving

Bereken de routebeschrijving

Per openbaar vervoer

Tram: lijnen 7 en 8, halte Pompenburg + 3 minuten lopen; lijn 25, halte Schiekade + 4 min. lopen; lijn 4, halte Heer Bokelweg.
Bus: vanaf Rotterdam CS bus 38 richting Crooswijk, halte Pompenburg + 3 min. lopen.
Metro: halte stadhuis + 10 min. lopen.
Trein: station Rotterdam CS + tram of bus

Te voet vanaf het station Rotterdam CS is het ongeveer 15 minuten lopen. U kunt dan het best de uitgang aan het Proveniersplein nemen. U gaat dan rechtsaf de Proveniersstraat in. Bij de kruising met de Schiekade gaat u wederom rechts. Na ongeveer 200 meter gaat u linksaf, de Heer Bokelweg op. Direct na het voormalige spoorviaduct gaat u rechtsaf. Aan uw linkerhand ziet u dan het Stadsarchief Rotterdam.

Als u met de trein reist, kunt u vanaf Rotterdam CS of Rotterdam Alexander ook met een OV-fiets naar de Hofdijk.

Voor actuele reisinformatie kunt u de reisplanner van 9292ov raadplegen.

Per auto

Per auto is het Stadsarchief Rotterdam eenvoudig te bereiken. (Vanuit Utrecht volg Rotterdam noord) Volg de Rotterdamse Ruit tot de A 20 (Gouda-Hoek van Holland). Neem op de A 20 afslag 14 (Rotterdam-Centrum) en volg de borden in de richting van het centrum. Passeer op de weg in de richting van het centrum (Schieweg en de Schiekade) vijf kruisingen met verkeerslichten en ga daarna links af de Heer Bokelweg in. Bij de kruising Schiekade - Heer Bokelweg staat het Stadsarchief al op een ANWB-bord aangegeven. Rij onder het spoor van de Hofpleinlijn door en rij onmiddellijk daarna rechtsaf de Katshoek in. De eerste straat links is de Hofdijk.

Parkeren

Op de Hofdijk is voldoende parkeergelegenheid maar tussen 9 en 23 uur moet er wel voor het parkeren betaald worden. Dit gaat met behulp van het zogeheten kentekenparkeren. Het werkt als volgt: u voert het kenteken van de auto in op de parkeerautomaat, bepaalt de parkeertijd en betaalt met pin of creditcard. In plaats van betalen bij een parkeerautomaat kunt u ook gebruik maken van uw mobiele telefoon. 06-parkeren werkt heel eenvoudig: u meldt zich aan als u bent aangekomen en u meldt zich af voordat u wegrijdt.

Op de kaart