Maken van een afspraak

Wanneer u een afspraak maakt wordt uw bezoek voorbereid zodat het materiaal voor u klaarligt en u vooraf geïnformeerd kunt worden over eventuele openbaarheidsbeperkingen of (tijdelijk) niet raadpleegbare stukken.

Let op: voor onderzoek naar bouwinformatie kunt u maximaal 3 adressen doorgeven waarvan u de tekeningen of dossiers wilt zien. Als u voor archiefonderzoek komt leggen wij maximaal 10 archiefstukken voor u klaar. Wilt u toch meer aanvragen? Ter plekke kan gekeken worden of voor u meer stukken aangevraagd kunnen worden. Het kan echter voorkomen dat dit niet mogelijk is door drukte op de studiezaal of vanwege krapte in de personele bezetting.

Vrije inloop

Natuurlijk bent u ook van harte welkom voor een spontaan bezoek. Houdt u dan rekening met een wachttijd (min. 30 minuten) voor het klaarleggen van de door u gewenste stukken of de mogelijkheid dat stukken niet raadpleegbaar zijn vanwege bijvoorbeeld openbaarheidsbeperkingen. Eventuele teleurstelling voorkomen? Maak een afspraak zodat u vooraf goed bent geïnformeerd en het materiaal voor u klaarligt. Dit geldt zowel voor inzage van bouwtekeningen als voor alle andere onderzoeken.

Openingstijden

De studiezaal is maandag tot en met vrijdag geopend tussen 09.00 en 17.00 uur.

Let op: Vanaf 1 oktober 2023 heeft de studiezaal nieuwe openingstijden. Op maandag en dinsdag van 09.00-13.00 uur en van woensdag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 uur. Meer informatie

De studiezaal is op de volgende dagen gesloten:

  • Donderdag 27 april i.v.m. Koningsdag
  • Donderdag 18 mei i.v.m. Hemelvaartsdag
  • Maandag 29 mei i.v.m. Tweede Pinksterdag
  • Donderdag 8 juni i.v.m. een personeelsuitje
  • Maandag 25 december i.v.m. Eerste Kerstdag
  • Dinsdag 26 december i.v.m. Tweede Kerstdag

Contact

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met het Stadsarchief Rotterdam:

  • via het contactformulier
  • telefonisch: 010 - 267 55 55 - ma t/m vrij 09.00 - 17.00
  • per post: Stadsarchief Rotterdam, Postbus 71, 3000 AB Rotterdam

Bezoekadres

Hofdijk 651
3032 CG Rotterdam

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer vanaf station Rotterdam Centraal:

Tram: lijn 4 (halte Heer Bokelweg); lijnen 7 en 8 (halte Pompenburg); lijn 25 (halte Schiekade)
Bus: bus 38 (halte Admiraal de Ruyterweg)
Metro: lijn D en E (halte Stadhuis)

Parkeren

Op de Hofdijk is in de omgeving van het Stadsarchief voldoende parkeerruimte (betaald parkeren).

Toegankelijkheid

Het archief is rolstoelvriendelijk ingericht.

Faciliteiten

Bij binnenkomst kunt u gebruik maken van één van de kluisjes bij de garderobe. Indien u uw eigen laptop of ander draagbaar apparaat meeneemt zijn er stopcontacten te vinden op de zitplekken in de studiezaal. U kunt gebruik maken van het publieke wifi-netwerk Govroam. Zonder laptop kunt ook gebruik maken van een van de publieke digitale werkplekken in de studiezaal. Natuurlijk kunt u gebruik maken van de toiletten en er is een koffiezetapparaat op de begane grond waar u ook uw meegebrachte lunch kunt eten. 

Publieksreglement en privacy

Bij uw bezoek aan het Stadsarchief Rotterdam geldt het publieksreglement. De tekst van het publieksreglement vindt u bij de receptie en in de studiezaal. Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk. Wilt u meer lezen over privacy en hoe het Stadsarchief Rotterdam met persoonsgegevens omgaat? Lees de privacyverklaring.

Servicenormen

Op de dienstverlening van het Stadsarchief zijn de servicenormen van toepassing.

Tarieven

De leges voor onze diensten zijn te vinden op de pagina voor tarieven.