Het Stadsarchief Rotterdam heeft een logé. Vanwege de grootschalige renovatie van Boijmans Van Beuningen heeft de bibliotheek van het museum onlangs zijn intrek genomen aan de Hofdijk 651. Op deze tijdelijk locatie is de bibliotheek sinds 2 juli 2019 weer open voor publiek.

Op de tweede verdieping van het Stadsarchief is een aparte studiezaal ingericht voor de museumbibliotheek. De openingstijden van de bibliotheek blijven hetzelfde, van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00u – 16.30u.

Bibliotheek

De bibliotheek van Museum Boijmans Van Beuningen hoort met bijna 160.000 titels tot de grootste museale kunsthistorische bibliotheken van Nederland. Je kunt hier – op aanvraag – de publicaties uit de collectie raadplegen.

De collectie boeken, (veiling)catalogi en tijdschriften loopt grotendeels parallel aan die van het museum: oude en moderne kunst (schilderijen, beelden, tekeningen, prenten, installaties, etc), keramiek, glas, zilver, design en gebruiksvoorwerpen. Heel bijzonder is de collectie surrealistische bronnen (zoals het tijdschrift Minotaure) en secundaire literatuur over het surrealisme.
Collectie raadplegen

Bezoeker kunnen in de bibliotheek op aanvraag de collectie raadplegen. Publicaties worden niet uitgeleend. Het is toegestaan een laptop mee naar binnen te nemen, en er is gratis Wifi beschikbaar. Jassen en tassen dienen te worden opgeborgen in de garderobe. Bekijk de online catalogus.

Renovatie

Eerder dit jaar is het museum een grootschalige renovatie ingegaan om het imposante pand te vernieuwen tot een museumgebouw van de 21ste eeuw. Dit zal naar verwachting zeven jaar in beslag nemen. Het programma loopt door en de beroemde museumcollectie blijft zichtbaar bij acht buren, in Rotterdamse schoolklassen en vanaf 2021 in Depot Boijmans Van Beuningen. Ook reist de collectie naar de wereldtop van (internationale) musea.