Eén van de meestgestelde vragen aan het stadsarchief is: 'Ik zoek de bouwtekeningen van een woning in Rotterdam en wil ze graag digitaal ontvangen'. Op dit moment zijn de bouwtekeningen voor het grootste deel nog niet digitaal beschikbaar. Alleen de bouwtekeningen van 1870 tot 1904 en die van 1940-1947 kun je al op de website vinden.

Maar er is goed nieuws! Vanaf deze maand worden de bouwvergunningen en tekeningen van heel Rotterdam gescand en vanaf begin volgend jaar via onze website gepresenteerd. Omdat het in totaal om 3,5 strekkende kilometer papier gaat, zal het hele project wel enige jaren in beslag nemen. 

Tijdelijk niet beschikbaar
Dit betekent ook dat bepaalde informatie een tijd lang niet beschikbaar zal zijn. Op het moment dat de scanners de bouwtekeningen op volgorde leggen, scannen en van metadata voorzien (zodat de scans straks goed terug te vinden zijn), kun je er als bezoeker even niet bij.

Bouwvergunningen uit 1948
Op dit moment worden alle bouwvergunningen die in 1948 zijn goedgekeurd, gescand. Is het pand waarover je informatie zoekt, gebouwd in 1948? Neem contact op met onze studiezaalmedewerkers voor de mogelijkheden. 
 

Op 3 november was de officiële start van het project Digitaliseren Bouwdossiers. De eerste dossiers staan begin volgend jaar online. Wethouder Zeegers van Klimaat, Bouwen en Wonen maakte de eerste scan van een bouwtekening uit 1948.