De studiezaal van Stadsarchief Rotterdam heeft vanaf 1 oktober 2023 nieuwe openingstijden. Op maandag en dinsdag van 09.00-13.00 uur en van woensdag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 uur. 

Tijdens de openingstijden blijft de studiezaal toegankelijk voor vrije inloop. Wanneer u een afspraak maakt wordt het bezoek voorbereid zodat het materiaal klaarligt en u vooraf geïnformeerd kunt worden over eventuele openbaarheidsbeperkingen of (tijdelijk) niet raadpleegbare stukken. 

Digitale dienstverlening
Stadsarchief Rotterdam zet steeds meer in op digitale dienstverlening. Zo bieden we sinds enkele jaren de service ‘digitaliseren op verzoek’ aan. Via deze service is het mogelijk om kosteloos een document uit het stadsarchief te laten digitaliseren. Steeds meer mensen maken hier gebruik van. Daarnaast zijn we recent gestart met het digitaliseren van materiaal dat het meest wordt aangevraagd: de bouwdossiers. Ondertussen neemt het digitaal bezoek toe en daalt het bezoek aan de studiezaal. Daarom hebben we besloten om de openingsuren aan te passen. 

De dienstverlening via telefoon en e-mail blijft elke werkdag tussen 09.00-17.00 uur bereikbaar via ons contactformulier of telefonisch via 010 - 267 55 55.