Het Stadsarchief Rotterdam vernieuwt zijn website. Dat doen we in twee stappen: op 13 september vervangen we de buitenkant, in de maanden daarna gaan we aan de slag de zoeksystemen daarachter. Aan het eind van het jaar moet de klus helemaal zijn geklaard.

Voor de bezoekers brengt de eerste stap de grootste verandering: de indeling, de benamingen en het uiterlijk worden anders. ‘Collecties’ heet straks bijvoorbeeld ‘Zoek en ontdek’. En de informatie over educatie en archiefinspectie hebben we nu in de rubriek ‘Diensten’ gezet. Nieuw is ook de rubriek ‘Regio’. Op deze pagina vindt u informatie over wat wij zoal in huis hebben van de diverse gemeenten en overheidsinstellingen waarvoor we werken. Qua uiterlijk zal vooral de grote hoeveelheid plaatjes opvallen, die overigens stuk voor stuk afkomstig zijn uit onze eigen collectie.

In de herfst buigen we ons over de zoeksystemen. We gaan dan iets doen aan de variatie aan schermen. Ze krijgen zo veel mogelijk hetzelfde uiterlijk. Ook willen we ze beter inpassen in de website.

De stapsgewijze vernieuwing heeft een keerzijde: bij het zoeken zal in het begin een extra klik nodig zijn. Bovendien gaat u op de nieuwe website dingen missen die op de oude wel aanwezig waren. Zo ontbreekt de encyclopedie. In principe is dat tijdelijk. We willen de gegevens uit de encyclopedie opnieuw gebruiken, maar we denken nog na over de vorm.

Met al deze aanpassingen hopen we aan het eind van het jaar een site te hebben die weer helemaal bij de tijd is en u gemakkelijk naar de benodigde informatie leidt.