Ontdek de Kracht van Rotterdam

Rotterdam is zoveel meer dan de skyline, de Koopgoot en de Erasmusbrug en dat mag gezien worden in alle schoonheid en kracht die de stad heeft. Voor het project De Kracht van Rotterdam trokken van 2012 tot 2019 fotografen de stad in om het kleurrijke en fascinerende verhaal over Rotterdamse mensen en Rotterdamse wijken in beeld te brengen. De collectie is nu te bewonderen.

De Kracht van Rotterdam
De kracht van de stad, van de Rotterdammers in beeld brengen en deze beelden delen om zo een meer realistisch beeld van de stad te laten zien. Dat is de visie waarmee Anne Bloemendaal in nauwe samenwerking met Stichting de Verre Bergen het project De Kracht van Rotterdam in 2012 start. De Kracht van Rotterdam heeft de afgelopen jaren 80 professionele Rotterdamse fotografen (25-35 jaar) opdracht verleend, begeleid en hun fotografie carrière een boost gegeven. Fotografen zoals Khalid Amakran, Willem de Kam, Harmen Meinsma, Dennis Wisse, Wouter le Duc, Eli Dijkers, Salih Kiliç, Folkert Koelewijn, Stacii Samidin, Dana Romina Tietjen, Sanne Donders en Marwan Magroun (winnaar Paul Peters fotoprijs) hebben aan een of meerdere edities meegedaan.

Stadsarchief Rotterdam
In 2019 is het project na acht edities gestopt. Vorig jaar is de collectie overgedragen aan Stadsarchief Rotterdam. Dankzij opname in het stadsarchief blijft de collectie tot in eeuwigheid bewaard en beschikbaar voor het publiek. De collectie is nu te zien in de beeldbank van het stadsarchief.

Bekijk hier de collectie.

Foto header: Harmen Meinsma, De Kracht van Rotterdam, Hoek van Holland en Haven. Gestyled dubbelportret van bewoonsters met hond voor een caravan met klassieke fontein op Camping Hoek van Holland. (2017)