Vanaf 25 september zijn de coronamaatregelen in Nederland afgebouwd. Ook in het Stadsarchief Rotterdam.

Het afgelopen jaar hebben wij goede ervaringen opgedaan met het maken van afspraken voor het inzien van originele stukken op de studiezaal. Wanneer u een afspraak maakt wordt uw bezoek voorbereid zodat het materiaal voor u klaarligt en u vooraf geïnformeerd kunt worden over eventuele openbaarheidsbeperkingen of (tijdelijk) niet raadpleegbare stukken.

Natuurlijk bent u ook weer van harte welkom voor een spontaan bezoek. Houdt u er dan rekening mee dat u langer moet wachten op de gevraagde stukken of de stukken niet raadpleegbaar zijn. Een afspraak maken voorkomt teleurstelling. Dit geldt zowel voor inzage van bouwtekeningen als voor alle andere onderzoeken.

Bij inzage van bouwdossiers kunt u maximaal drie adressen opgeven. Voor algemeen archiefonderzoek kunnen er maximaal 10 stukken aangevraagd worden. Omdat er maar een beperkt aantal mensen tegelijk in de ruimte mag zijn kunt u ter plekke geen extra stukken meer aanvragen. Vul ook uw e-mailadres of telefoonnummer in, zodat wij contact kunnen opnemen als dat nodig is. Hou verder rekening met het volgende:

  • Kom op de tijd voor uw afspraak.
  • Houd rekening met andere bezoekers van de studiezaal, er wordt in stilte gewerkt.
  • Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging boven 38 graden Celsius? Blijf dan thuis en annuleer uw afspraak.
  • Kijk voor uw onderzoek wat digitaal al beschikbaar is. Doet u bijvoorbeeld onderzoek naar uw stamboom, kijk dan op zoeken op personen. Op onze website komt regelmatig nieuwe informatie beschikbaar. Zoekt u een historische foto of afbeelding van Rotterdam, raadpleeg dan de beeldbank. Een deel van ons beeldmateriaal is vrij downloadbaar.
  • Blijf de website en onze social media in de gaten houden voor eventuele nieuwe ontwikkelingen.
  • Als u van meerdere adressen de bouwdossiers wilt inzien, maak dan geen afspraak voor aan het eind van de dag. De studiezaal moet op tijd leeg zijn i.v.m. de sluiting van het pand.
  • Bij uw bezoek aan het Stadsarchief Rotterdam geldt het publieksreglement