Help mee met invoeren van scans van de Holland-Amerika Lijn en maak kans op een exclusieve ‘achter-de-schermen-rondleiding' over de bouwplaats van het Rotterdamse landverhuizersmuseum de FENIX.

In de iconische Fenixloods op Katendrecht in Rotterdam opent rond 2023 het landverhuizersmuseum de FENIX haar deuren. De loods, in 1923 bij de opening de grootste loods ter wereld, staat op de grond waar Europa’s eerste Chinatown is ontstaan. De plek biedt uitzicht op de Wilhelminakade, waarvandaan miljoenen mensen de oversteek maakten naar de Nieuwe Wereld, onder andere met de Holland-Amerika Lijn.

Vanaf vandaag kunt u in aanmerking komen voor een exclusieve rondleiding over de bouwplaats van de FENIX inclusief een lunch bij Hotel New York (voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn) voor 2 personen. De rondleiding wordt aangeboden aan de vrijwilligers die in de periode van dinsdag 14 april t/m maandag 1 juni 2020 de meeste gegevens van de Holland-Amerika Lijn passagierslijsten invoeren via het platform Vele Handen. Het werkt simpel: via de website www.velehanden.nl kun je je aanmelden om in te voeren.

De 50 deelnemers die in de genoemde periode de meeste correcte scans invoeren ontvangen een uitnodiging voor een exclusieve rondleiding en lunch voor 2 personen. Op vrijdag 5 juni worden de uitnodigingen verstuurd.

Tot nu toe is gebleken dat men per dag gemiddeld 3 scans invoert. Het invoeren van de gegevens is een behoorlijke uitdaging maar ook zeer de moeite waard. Het kan namelijk tot interessante ontdekkingen leiden. Zo stuitten invoerders op de namen van Albert Einstein, Dr. Anton Phillips of de architect Hendrik Berlage. Deze namen met bijbehorende verhalen zijn straks allemaal terug te vinden in het landverhuizersmuseum de FENIX. Initiatiefnemer van het museum ‘Stichting Droom en Daad’ is heel blij met alle vrijwilligers en wil de gedreven invoerders graag op deze manier bedanken.

Succes met invoeren en wie weet tot snel op de FENIX bouwplaats en in Hotel New York!