Uw zoekacties:

389 Archief van de Stichting Communicatie '70 (Tentoonstelling C'70) te Rotterdam

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Archiefvorming
Geschiedenis van de archiefvormer
389 Archief van de Stichting Communicatie '70 (Tentoonstelling C'70) te Rotterdam
Archiefvorming
Geschiedenis van de archiefvormer
Titel:
Geschiedenis van de archiefvormer
Al in 1966 bestond er een Comité Rotterdam 1970 waarvan burgemeester Thomassen voorzitter was. Men bereidde zich voor op de viering van 25 jaar bevrijding en wilde die gelegenheid aangrijpen om de herrezen stad te promoten. Het comité bestond uit hoogwaardigheidsbekleders, vertegenwoordigers van de Raad voor de lichamelijke opvoeding en het voormalig verzet, oud-officieren bij het leger, leden van vakorganisaties en een afvaardiging namens de grootwinkelbedrijven. Er waren al subcommissies voor allerlei soorten manifestaties, waaronder bijvoorbeeld een openluchtspel, wijkactiviteiten, vliegfeest enzovoorts. Het comité heette later Werkcomité, de subcommissies werden secties. In april 1968 besloot de gemeenteraad een krediet van 250.000 gulden beschikbaar te stellen voor de voorbereiding van de festiviteiten, die waren begroot op 5 miljoen gulden. In oktober van dat jaar werd het gehele budget beschikbaar gesteld voor wat inmiddels de manifestatie Communicatie 1970 was gaan heten.
Om de samenwerking met (en mede financiering door) het bedrijfsleven in goede banen te leiden, richtte de gemeenteraad in maart 1969 de Stichting Communicatie ’70 op. Het doel van de stichting was “de bevordering van in het jaar 1970 te Rotterdam te houden manifestaties, in het algemeen beogend de aandacht te vestigen op de stad Rotterdam en de activiteiten welke zowel te Rotterdam als in het gebied van de Nieuwe Waterweg worden ontwikkeld, als in het bijzonder accent leggend op het feit, dat vijfentwintig jaar tevoren de wederopbouw en de nieuwe ontwikkeling van stad en haven ter hand genomen werden”. Het bestuur van de stichting werd gevormd door wethouder J.G. van der Ploeg, A.J. Fibbe (bedrijfsleven) en mr. H. Sybesma. G. Lekkerkerker zou later Sybesma als secretaris vervangen.
Een enorme hoeveelheid activiteiten werd in de jaren 1969-1971 uitgevoerd, waarvan de kabelbaan over de Coolsingel één van de hoogtepunten was. De huldiging van voetbalclub Feyenoord als Europees kampioen vond juist ook in die periode plaats. In de binnenstad (Coolsingel, Weena, Beursplein o.a.) werden paviljoens geplaatst die nog jaren na de manifestaties zijn blijven staan.
De stichting werd geliquideerd op 27 oktober 1971. De zaken werden afgewikkeld door G. van Nus, ambtenaar bij de secretarie-afdeling Onderwijs.
Geschiedenis van het archief
Inhoud en structuur van het archief
Samenvatting van de inhoud
Aanwijzingen voor de gebruiker
Opmerkingen openbaarheidsbeperkingen

Kenmerken

Datering:
(1960) 1967-1979
Beschrijving:
Inventaris van het archief van de Stichting Communicatie '70 (Tentoonstelling C'70) te Rotterdam, (1960) 1967-1979
Auteur:
H. Stuger
Plaats van uitgave:
Rotterdam
Jaar van uitgave:
2020
Overheid of particulier:
Particulier
Categorie: