Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Voor meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal, kijk op onze website.

beacon
 
 
Erfgoedstuk
Foto
1979-1502 Gezicht op de door het Duitse bombardement van 14 mei 1940 getroffen omgeving van de Hoogstraat en Korte Hoogstraat, met restanten van gebouwen. Bij de Sint-Dominicuskerk oftewel Steigerse kerk aan het Steiger, verderop de Sint-Laurenskerk. Gezien uit zuidwestelijke richting. Als gevolg van dit bombardement is het centrum van de stad grotendeels verwoest.
Nummer:
1979-1502
Beschrijving:
Gezicht op de door het Duitse bombardement van 14 mei 1940 getroffen omgeving van de Hoogstraat en Korte Hoogstraat, met restanten van gebouwen. Bij de Sint-Dominicuskerk oftewel Steigerse kerk aan het Steiger, verderop de Sint-Laurenskerk. Gezien uit zuidwestelijke richting. Als gevolg van dit bombardement is het centrum van de stad grotendeels verwoest.
Datering:
01-06-1940 - 30-06-1940
Toegangsnummer:
4100
Collectie:
Fotocollectie algemeen - deel 1
Auteursrechthouder:
Anoniem
Downloadbaar:
Ja
Geografische namen: