Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Voor meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal, kijk op onze website.

Filters: FilmxJax
beacon
14  zoekresultaten
sorteren op:
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-5190
Titel:
Bakkerij en Familie Jansse 1
Beschrijving:
1. Instructiefilm met tussentitels voor bezorgers van Bakkerij Jansse: verdwaalde dame aan de Maashaven wordt dankbare klant, december 1929.
2. Versierde wagen van Bakkerij Jansse (en van andere bedrijven) in een bloemencorso rijdend langs o.a de Boompjes en de Aelbrechtskade.
3. Broer Joop, zus Willy en ouders op het strand. Gestrand schip. Opa en oma Visser met kleinkinderen in Hoek van Holland.
4. Tante schaatst en skiet op wintersport in Zwitserland.
5. Willy en Piet spelen met trapauto en step in de tuin aan de Randweg. Ca. 1932.
6. Aquarium in de tuin. Pijp roken, bellen blazen, fietsen Charloisse Lagedijk en Hollandse straat. Scheveningen.
7. Met reisgezelschap in Zwitserland, zwemmen, rondvaart, Locarno. Kuurbaden.
8. Vervolg vakantie. Lugano. Begrafenisstoet. Bergrivier, watervallen. Typische vakantiekleding : stro- en pothoeden en staldeurenboordjes.
9. Zus Willy op de Valkeniersweg. Kaasmarkt Alkmaar. Baby Piet in tuin en in bad.
10. Luchtschip Graf Zeppelin boven de Maashaven! Kinderen, moeder en grootmoeder. Familie picknickt en vist bij de Rottemeren.
11. Varen, zwemmen, spelen en picknicken op en om het water met Oma en Opa Jansse, Tante Tinie en Oom Piet. Haasje over door volwassenen. Pretpark Apeldoorn met Dr. P.C. Jansse, huisarts te Charlois, rokend op het terras.
12. Zuster De Vries was een baker van Joodse afkomst. Kinderen tollen op het Afrikaanderplein. Korte losse familieopnamen op diverse locaties, huis, tuin, strand. Kersen eten met grootouders Visser in huisje Sunny Home in Hoek van Holland. Bij Tante en Oom op het Santpoorterplein te Haarlem
Met commentaar ingesproken door dhr. P. A. Jansse, voorjaar 2014.

Datering:
1929 - 1932
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Vervaardiger:
Willem (W.) Jansse, 06/03/1899-10/03/1995
Auteursrechthouder:
Jansse, P. A.
Annotatie:
Compilatie van 9,5mmfilms
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
00:32:32
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-4571
Titel:
Stadsverniewing, Metrobouw en Spoortunnel
Beschrijving:
Compilatie van kleur- en zwart/witfilm, verspringend in tijd en plaats. Met tussentitels.
Eerste gedeelte: sloop en renovatie in Rubroek, zijstraten van de Goudse Rijweg. Bijzonder muurreclame E. Klop en Verlosserkerk nu appartementencomplex. Jonker Fransstraat. Hofplein. Weenaflat in aanbouw.
Tweede gedeelte: 1983. Willemsspoortunnelbouw. Hoogbouw Weena o.a. gebouw van Nationale Nederlanden in aanbouw. Blaak, Wijnhavenpanden, hond met 3 poten. Nieuwe Waterweg, vertrek groot schip.
Derde gedeelte: Metro met bloemenkransen op de Prins Alexanderlaan. Trein op Station Alexander. Aanbouw van de metro naar Capelle.
Vierde gedeelte: Sloop huizen aan de Wijnhaven. Nedloydgebouw in aanbouw. Treinovergang aan de Rose Spoorstraat. Toeristische stoomtram De Ooievaar op Westplein en Westersingel.
Vijfde gedeelte Spoortunnel. Nieuwe Maas bij Watertoren, Spoorviaduct Schiekade, Hofdijk, Raampoortstraat, Blaak, Willemsbrug, Noordereiland, Rosestraat. Bodemonderzoek Blaak, vondst oude stadsmuur aan de voormalige stadsgracht De Blaak. Een Middeleeuws verdedigingswerk.
Zesde gedeelte: Betoging op de Schiedamsedijk en Boompjes tegen prijsverhoging openbaar vervoer onder leiding van Frits Bom.
Zevende gedeelte: 1982/1984 Bouw van het Poltlood (Schreiertoren) en de Paalwoningen (Kubuswoningen, Piet Blom). De markt en metrostation Blaak. Groenendaal. Treinstation Blaak bovengronds. Oude Haven, Geldersekade 1983. Kunst tussen de bruggen.
Bouw van de metro rondom het Marconiplein en Schiedamseweg 1983.
Datering:
01-01-1982 - 01-01-1986
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Vervaardiger:
(J.W.) Soek/ Capitol film
Auteursrechthouder:
Gemeente Rotterdam (Stadsarchief)
Annotatie:
Delen verkleurd naar blauwtinten
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
00:19:19
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-4561
Titel:
Rotterdam in de jaren 60 en 70
Beschrijving:
Compilatie van kleur- en zwart/witfilm. Giraffes en bizons in Diergaarde Blijdorp. Rondrit met antieke tram (lijn 10 en 2) vanaf de Diergaarde langs de achterkant van het Centraal Station en door de Provenierssingel. Schiekade en Coolsingel met bouwwerkzaamheden o.a. Shellgebouw (Hofpoorttoren 1973-76), uitbreiding AMRO-bank, Het Ding. Binnenvaartschip voor het Stadhuis. Sloop aan de Vlietlaan en Oudaenstraat. Verder zeven situaties verspringend in tijd en plaats. 1) Beelden omgeving Maasbruggen, Noordereiland en Poortgebouw 1970. Laurenskerk interieur en exterieur (tussen 1:35 en 2:32 orgelmuziek en commentaar preekstoel). De vlag in top vanwege Bevrijdingsdag 5 mei 1970 en opening 'Communicatie 70' . Koningin Juliana in gezelschap van Burgemeester Thomassen ontsteekt de bevrijdingsvlam, die is overgebracht uit Wageningen. Johan Lemckert, organist-titularis bezig als beiaardier. Bijeenkomst in de kerk met o.a. Margriet en Pieter van Vollenhoven. Deels Tv-beelden erin gemonteerd (zw/w). 2) Spoorbruggen, Witte Huis met andere reclame bovenin, Nieuwe Maas, de Boeg, Zadkine en Calandmonument. Ook beelden van bovenaf. 15 Juli 1965: het aanbrengen van de beeldengroep bij De Boeg. De maker Prof. Caraso is daarbij aanwezig. Gevolgd door latere opname in kleur. 3) Plaatsing door Wilton Fijenoord en Werkspoor van het Navigarium (stuurhut, commandobrug) aan de Euromast 1959 (8:24 zw/w). In 1970 staat ook de Spacetower erop (kleur). 4) Op 22 januari 1963 is het drinkwater in Rotterdam zout. In de rij bij de Menken Melkauto's voor tapwater. Zelfs water in wijnmanden en koffie van duinwater. 5) Eind vijftig, begin 60-er jaren een ongeluk met tram en vrachtauto (zw/w). 6) Meisje met hond, brug Heemraadssingel/ Mathenesserlaan (kleur 16:53). 7) Oefening van de Bescherming Bevolking en afvoeren gewonden (17:26 zw/w).
Datering:
01-01-1959 - 01-01-1980
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Vervaardiger:
(J.W.) Soek
Auteursrechthouder:
Gemeente Rotterdam (Stadsarchief)
Annotatie:
Originele titel is "Rotterdam bombardement en sloop van nieuwbouwwerken...". Deze titel dekt echter niet de lading.
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
00:26:00
Onderwerpen:
Juliana Louise Emma Marie Wilhelmina (J.L.E.M.W.) Koningin der Nederlanden, prinses van Oranje Nassau, enz.Willem (Wim) (W.) Thomassen, 03/10/1909-16/06/2001Johann (J.T.) Lemckert
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-3998
Titel:
Rotterdam zoo als het leeft en werkt
Beschrijving:
De vooroorlogse binnenstad, met diverse aktiviteiten en sfeerbeelden. NRC-Cineac, de lichtkrant van het Rotterdams Nieuwsblad, omgeving van de Zandstraat waar de nieuwe Beurs gebouwd wordt. De gehele stad viert in september de 'Vol Vertrouwen Voorwaarts (VVV) week, september 1935. Diverse bouwsels o.a. een model van het schip de Prinsendam. Het pand van Gerzon is versierd. Mooie opnamen van de Kruiskade, Tsong San lunchroom en andere Chinese restaurants op Katendrecht, de Westersingel. Voor het stadhuis worden behendigheidswedstrijden gehouden, veel publiek op de Coolsingel. De stad bij avond; sfeer langs de rivier bij de Boompjes en binnenhavens. Sfeerreportage van de voetbalwedstrijd Xerxes - Sparta op het terrein bij de Wilgenplas. De aankomst van een trein met supporters, de volle tribunes, spelers op het veld. Begin van de bouw van het Feijenoord Stadion, jongens voetballen tussen de eerste bouwsels. De plechtige opening van het stadion, leden van de club vormen diverse figuren op het veld. Speelduur: ca. 18 minuten
Datering:
1935 - 1938
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Vervaardiger:
Jaap (J.) Tieman
Auteursrechthouder:
Gemeente Rotterdam (Stadsarchief)
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
00:18:00
Onderwerpen:
Gerzon (confectiewinkels)Xerxes (voetbalvereniging)Feyenoord Rotterdam
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-7534
Titel:
En Hollande Rotterdam, la Venice du Nord
Beschrijving:
Pathé Baby oplage-film met tussentitels over Rotterdam. Opnames van de Leuvebrug, Parkhavenoever, de Nieuwe Maas, het NASM pand en het gebouw van de Holland-Amerika-Lijn (HAL) nog zonder torens. De bruggen en spoorbruggen, het centrum rondom de Laurenskerk, het Noordereiland en het Poortgebouw. Beelden van het Witte Huis, de Boompjes, de Willemsbrug en de Koninginnebrug, die abusievelijk Wilhelminabrug genoemd wordt.Op de Coolsevest molen De Hoop.
Datering:
1923
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Vervaardiger:
Pathé
Auteursrechthouder:
Vrij van Auteursrechten (Public domain)
Annotatie:
Onderdeel van de Gotthard Pieter Spoel Collectie.
De opnames zijn gedeeltelijk van 1918 of eerder, de film is uitgebracht in 1923.
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
00:02:29
Trefwoorden:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-3632
Titel:
La Venice du Nord
Beschrijving:
Pathé Baby oplage-film met tussentitels over Rotterdam. Opnames van de Leuvebrug, Parkhavenoever, de Nieuwe Maas, het NASM pand en het gebouw van de Holland-Amerika-Lijn (HAL) nog zonder torens. De bruggen en spoorbruggen, het centrum rondom de Laurenskerk, het Noordereiland en het Poortgebouw. Beelden van het Witte Huis, de Boompjes, de Willemsbrug en de Koninginnebrug, die abusievelijk Wilhelminabrug genoemd wordt.Op de Coolsevest molen De Hoop. Vanaf 01:18 - Tot slot een stukje uit de zestiger jaren. Mathenesserlaan, Nieuwe Binnenweg, Delfshaven.
Datering:
1923
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Vervaardiger:
Pathé Cinema
Auteursrechthouder:
Publiek Domein
Annotatie:
filmpje is matig van kwaliteit en is gemaakt op 9,5mm
Zie ook BB-7534
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
00:02:05
Trefwoorden:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-0474
Titel:
Nieuw gebouw Nationale Levensverzekeringsbank
Beschrijving:
Werkzaamheden aan een gebouw aan de Boompjes; een werkkeet wordt geplaatst en bouwvakkers leggen een fundering op heipalen. Speelduur: 30 sec.
Datering:
1924
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Vervaardiger:
Polygoon-Profilti
Auteursrechthouder:
Publiek Domein
Annotatie:
Krantenbericht in catalogus.
Polygoonjournaal
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
00:00:30
Onderwerpen:
Nationale Nederlanden
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-0432
Titel:
Verhoging Maasbrug
Beschrijving:
Bouwwerkzaamheden in de omgeving van Willemsbrug en Boompjes.
Datering:
1927
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Vervaardiger:
Polygoon-Profilti
Auteursrechthouder:
Publiek Domein
Annotatie:
Ook 16 mm kopie in VS 4
Polygoonjournaal
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
00:01:15
Trefwoorden:
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Beschrijving van de series en archiefbestanddelen
Inventaris
Müller: Gedeponeerde archieven
Archief NV Ned. Stoombootmij. / Batavierlijn
Reclame, handelsmerken

823-2126 Stukken betreffende reclame en publiciteit
Nummer:
2120
Titel:
Wm H. MÜLLER & CO, deel 1
Beschrijving:
Eerste deel van een promotie film voor handels- en scheepvaartmaatschappij Wm Müller & Co. Opent met beelden vanaf een schip varend door de Nieuwe Maas. Vervolgens het kantoor 'Holland House' van Müller & Co in Londen. De 'Batavier Lijn' vaart dagelijks tussen Rotterdam en Londen. Het laden van een vrachtschip aan de Boompjes in Rotterdam bestemd voor Londen. Naast vracht worden ook dagelijks passagiers van Rotterdam naar Londen vervoerd. Wat korte beelden van de eetzaal aan boord en de aankomst van het schip in Londen. Beelden tonen het drukke straatleven met onder andere de bekende dubbeldekker bussen. Aan de Theems, met op de achtergrond de Tower Bridge, worden de schepen gelost. Ook de terugkeer naar Rotterdam via Hoek van Holland en de Nieuwe Waterweg wordt getoond eindigend met typische Hollandse beelden van bloemenvelden en mensen in traditionele kostuums.

De beelden worden afgewisseld met titelkaarten.
Datering:
1927
Toegangsnummer:
1256 Archieven van de Internationale Crediet- en Handelsvereniging "Rotterdam" en C.V. en N.V. Wm H. Muller & Co. (Internatio-Muller N.V.)
Collectie:
Archieven van de Internationale Crediet- en Handelsvereniging "Rotterdam" en C.V. en N.V. Wm H. Muller & Co. (Internatio-Muller N.V.)
Vervaardiger:
Willy (W.) Mullens
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
00:22:20
Ga naar dit stuk:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-0928
Titel:
De stad, die nooit rust
Beschrijving:
Geschiedenis van Rotterdam aan de hand van animaties en tekstblokken. Ligging van de stad; stadsgroei en annexatie van buurgemeenten. Drukte in Haringvliet en Oude Haven, gezicht op Oosterkade vanaf de Nieuwe Maas. In de binnenhavens wordt stukgoed geladen en gelost: melkbussen, klompen en manden gaan aan boord. Portret van Pieter Caland; de route's die men in het verleden nam om van Rotterdam naar zee te komen. Schepen bij de pier van Hoek van Holland, scheepvaart in de omgeving van de Maasbruggen, rijnschepen met kolen bij de Steenplaat. Aan de Boompjes twee schepen van de Batavierlijn; sleepboten bij Willemskade; rondvaartboten en een aantal schepen op stroom; visserschepen onderweg naar hun bestemming; een schip van de Rotterdamse Lloyd vaart uit. Wagenveer zet passagiers en vrachtverkeer over de Maas. De hefbrug over de Koningshaven en de oude draaibrug. Overslag van stukgoed in Binnenhaven en Spoorweghaven. Onstuimige zee bij Hoek van Holland; zeeschepen lopen de Nieuwe Waterweg binnen; graanelevatoren in Maashaven in bedrijf; het lossen van personenauto's en een vliegtuig, hout, graan, bananen, erts, vaten/kuipen, balen en schroot. Zwaar werk op scheepswerven, tewaterlating van een zeeschip; Het is avond en donker in de haven als de Statendam van de HAL vertrekt.
Datering:
1928
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Vervaardiger:
Andor (A.) von Barsy/ Transfilma
Auteursrechthouder:
Vrij van auteursrechten
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
00:44:39
Onderwerpen:
Batavierlijn (Müller & Co., Wm.H.)Koninklijke Rotterdamsche Lloyd N.V.Holland-Amerika Lijn (HAL)
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-1209
Titel:
Rotterdam voor en na het bombardement
Beschrijving:
Amateurfilm met tussentitels. "Rotterdam zooals wij het kenden…". Boompjes met het Maashotel, gezicht op de Maas. Binnenvaartschepen, zeiljacht. Maasbruggen, Oosterkade, zicht op het Witte Huis. Luchtballon boven de stad. Lossen van schepen. Opnamen van een hoog punt over de binnenstad, bruggen en Noordereiland. Titel "Koningin van de Maas", opnamen vanaf rondvaart door de haven en Maas: zeiljacht, zeeschepen. Zwemmende kinderen. Holland-Amerika Lijn. Tewaterlating Nieuw Amsterdam door Koningin Wilhelmina. Titel "10 mei 1940, Duitsche Opmarsch in Nederland": Duitse propagandafilm. Hitler, opmars van de troepen, parachutisten boven Rotterdam, brandend Rotterdam. Titel "Rotterdam zooals wij het kennen mei '40, 1. Omgeving Oostzeedijk 2. R. K. Kerk Boschje". Puin en puinruimers. "1. De Statendam 2. Leuvehaven 3. Boompjes met Nederlandsche Bank". Verwoeste panden aan de Maaskade en Marinestraat. Titel "Café Restaurant Loos op het Hofplein en het beschadigde Postkantoor". Hoogstraat en Laurenskerk. Titel "Standvastig in het wisselend getij, Weerklinke uit bronzen borst een forsch geluid: Verwachting boven tijdelijk noodgeschrei". "Lui goede tijden in, lui slechte uit...". Duitse propagandafilm over de Duitse opmars richting het Oosten. Titel Degeto/Tobis "Das Land der Kirschbluete", Japanse propagandafilm. Huiselijke taferelen, stad, interieur winkel, kersenbloesem, tempel, kinderen, lampionnen. Traditionele dans.
Datering:
1940
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Vervaardiger:
Willem August (W.A.) Hamel
Auteursrechthouder:
Gemeente Rotterdam (Stadsarchief)
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
00:25:14
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-0200
Titel:
Militairen uit Engeland terug
Beschrijving:
Aankomst soldaten met de Batavier II.
Datering:
1946
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Vervaardiger:
Polygoon-Profilti
Auteursrechthouder:
Publiek Domein
Annotatie:
Polygoonjournaal
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
00:00:58
Onderwerpen:
Batavierlijn (Müller & Co., Wm.H.)
Trefwoorden:
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-3985
Titel:
Bakkerij Jansse - Wij gaan varen
Beschrijving:
Ter gelegenheid van het gouden huwelijk van de heer en mevrouw Jansse- 't Hart en het 75 jarig bestaan van de firma, is er een boottocht georganiseerd voor het personeel van bakkerij Jansse. We zien aan de Oosterkade verschillende familieleden, personeelsleden en genodigden zich inschepen aan boord van de Prins Hendrik. De firmavlag wordt gehesen en we varen richting Hoek van Holland. Eén van de gasten was concurrent en vriend Ewald Behle. Aan boord wordt er gegeten en gedronken. Mevrouw Grimberg- Huyser leidde de samenzang. Allerlei entertainment wordt in gang gezet door Theo Moens (zwarte baret). Bij aankomst in Hoek van Holland is er een gekostumeerde voetbalwedstrijd. Terug aan boord wordt er gedanst en de polonaise gelopen. "Oom" Cor Lambillion, reclameschilder bij de Stereo Beschuit- en Koekfabriek aan de Gouvernestraat, liep voorop (witte pet). Tot slot enkele flitsen uit de revue opgevoerd door het personeel in schouwburg Kunstmin te Dordrecht en een opname van de Grote Kerk aldaar.
Datering:
02-06-1948
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Vervaardiger:
Superfilm
Auteursrechthouder:
Gemeente Rotterdam (Stadsarchief)
Annotatie:
De firma Jansse bestond uit vijf bakkerijen, 27 winkels en 150 broodbezorgers. Totaal ca. 350 personeelsleden, waarvan er ongeveer 200 aan boord waren.
Zie geluidsfragment GV-4679, gemaakt door TV Rijnmond.
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
00:12:00
Uitgever:
SINK Videoprodukties
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-7559
Titel:
Verlangen naar een Verdwenen Stad?

Beschrijving:
Film vervaardigd in het kader van Rotterdam Classics. Compilatie van opnamen van het stadscentrum in de jaren dertig, na het bombardement en in 2014. De veranderingen, de verschillen en de overeenkomsten. Tijdsbeelden vertellen de verhalen van de mooiste herinnering, maar ook hoe een verwoeste stad weer is opgebouwd. Met muziek van Moby. Beelden van het vooroorlogse Rotterdam afkomstig uit de collectie van het Stadsarchief o.a. 9,5 mm-films gemaakt door Gotthard Pieter Spoel. De oude en nieuwe beelden worden naast elkaar gezet of vloeien in elkaar over. Oude kaarten geven de plek aan. Opnames van het Hofplein en omgeving, de Delftschevaart, het Stokvischwater, de Coolsingel, de Blaak, de Maasbruggen en het Centraal Station. Vóór de oorlog zijn paard en wagen, bakfietsen en Fords populair. In de dertiger jaren worden ober-wedstrijden op de Coolsingel druk bezocht. In 2014 is er veel publiek bij de marathon. Vervolgens beelden van de Diergaarde, de Oldenbarneveltstraat, Van Hogendorpsplein, het Haringvliet, de Maasbruggen, de Oude Haven, de Boompjes, de Laurenskerk en de Markt. Standwerkers. Agenten te paard paard. Schepen worden gelost aan de Maas, een doorkijkje onder het spoor, schaatsen op de Schiedamsche Vest, de Leuvenhaven is vol activiteit en er wordt gedanst bij een straatorgel. De veranderingen, de verschillen en de overeenkomsten. Tijdsbeelden vertellen de verhalen van de mooiste herinnering, maar ook hoe een verwoeste stad weer is opgebouwd.
Datering:
14-05-2014
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Vervaardiger:
Arthur (A.) Bueno
Auteursrechthouder:
Gemeente Rotterdam (Stadsarchief)
Annotatie:
Vervaardigd voor Rotterdam Classics op 14 mei 2014 in de Laurenskerk, ter herdenking van het bombardement. Het programma werd live muzikaal begeleid op het grote Laurensorgel door stadsorganist Geert Bierling en Bert Mooiman aan de vleugel.
Zwijgende versie Z 2573 en versie met geluidstrack Z 2704
(Moby; '18', 'Blue paper', 'Homeward angel' en 'Swear - rechtenvrij) aanwezig.
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
00:34:34
Trefwoorden: