Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Voor meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal, kijk op onze website.

beacon
4  zoekresultaten
sorteren op:
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-5104
Titel:
Films uit de oude doos van Karel Coumou
Beschrijving:
1. Zondag in 1935, kerkgangers komen uit de Laurenskerk. Koffiedrinken. Binnenvaartschepen. Vissers aan de kade. Park, eenden en zwanen. Exterieur café-restaurant. Interieur huiskamer, familie breit, leest en speelt piano.
Speelduur: 4 minuten
2. Vooroorlogs: Molen de Noord, tram rijdt voorbij. Speelduur: 1 minuut Stadhoudersweg, jaren 60. Tuinen. Speelduur: 1 minuut
3. film 11, Statensingel Pasen 1962, schaatsen. film 13, rolschaatsbaan. Speelduur: 3 minuten
4. film 17, Bevrijdingsdag 1962. Kleur. Clowns. Statensingel. Speelduur: 1 minuut
5. film 30, bloemencorso ca. 1962. Stadhoudersweg? Speelduur: 2 minuten
6. Diergaarde Blijdorp, jaren 1956/1957. Speelduur: 5 minuten
Diergaarde Blijdorp, kleur, jaren 60. Speelduur 1 minuut, film 31, 1963-1964, stokstaartjes in Diergaarde Blijdorp, kleur.
Plaswijk.
7. ca. 1964 Volksdansen voor de Beurs. kleur. Film overgezet door dhr. Coumou van 8mm zwart/wit en kleur. Met muziek en (enkele) titels.
Totale speelduur: 22 minuten
Datering:
1937 - 1964
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Vervaardiger:
Frederik Willem Karel (F.W.K.) Coumou
Auteursrechthouder:
Coumou, Ine
Downloadbaar:
Nee
Speelduur:
00:21:16
Onderwerpen:
Stichting Koninklijke Rotterdamse Diergaarde
Trefwoorden:
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-4548
Titel:
Familiefilm De Boom en V.d. Burg
Beschrijving:
Amateurfilm met titelkaarten. Familiefilm 1939: een camera wordt uitgezocht in brochures. Exterieur van de woning aan de Stadhoudersweg. Wandeling door het Vroesenpark. Op bezoek bij opa en oma in Rijswijk. Opa op kantoor. Wandeling met baby Willy en hond in Overvoorde. Oma breit. Moeders verjaardag in 1939, er komt bezoek. Cadeautjes ! Met de tram naar Rijswijk op nieuwjaarsdag 1940. Baby Willy in box op het dak van de Vroesenlaan. 45-jarig huwelijk van vader en moeder De Boom in 1945, vlaggenparade en toost op het balkon. Spelende kinderen: Edith, Wil en Peter. Diergaarde Blijdorp in 1949, dieren en speeltuin. Speelduur: ca. 23 minuten
Datering:
1939 - 1949
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Vervaardiger:
Joh. (J.) de Boom
Auteursrechthouder:
Harteloh-de Boom, E.L.
Downloadbaar:
Nee
Speelduur:
00:23:00
Trefwoorden:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-1096
Titel:
Rotterdam en hoe het bouwde
Beschrijving:
Film met titels over de stadsuitbreiding van Rotterdam. Diagrammen van de bevolkingsgroei en animaties van de groei van de stad. Delftse Poort, een smalle steeg, doorkijk in de Hoogstraat, het stadhuis, de Prinsenstraat, de Thoolenstraat. Titel "Stadsuitbreiding in de negentiende eeuw", Mathenesserlaan en 's Gravendijkwal, de Witte de Withstraat, de Pretorialaan en het Koningin Emmaplein. Het nieuwe bouwen: het Witte Dorp, de Kiefhoek en tuindorp Vreewijk met Korte Dreef, Lange Geer. Portretten en bewegend beeld van de burgemeesters Droogleever Fortuyn en mr. P. J. Oud; het hoofd van de technische dienst van de Gemeente Rotterdam; de heer Brautigam, ir Witteveen, architect van der Steur, J. Verheul Dzn, het bestuur van Bouwonderneming Algemeen Belang en het bestuur van RK Bouwpatroon. Uitbreidingsplannen: maquette van Rotterdam zuid, aansluiting van de Diergaardelaan op de Beukelsweg en een animatie van verkeersdoorstroming Hofplein. Heien en andere bouwactiviteiten voorafgaand aan de bouw van Blijdorp. Opnames gemaakt op de Stadhoudersweg, Statenweg, Statensingel, Vroesenlaan, Park Blijdorp, Schepenstraat, het gebouw Stichting Homobonus en de Van Aerssenlaan.
Datering:
1938 - 1940
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Vervaardiger:
Wilhelmus Theodorus Hyacinthus (W.T.H.) ten Bosch
Auteursrechthouder:
Gemeente Rotterdam (Stadsarchief)
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
00:39:00
Onderwerpen:
Johan (J.) Brautigam, 10/05/1878-24/06/1962Pieter (P.) Droogleever Fortuyn, 28/12/1868-06/09/1938Johannes (Jan) (J.) Verheul Dzn.Willem Gerrit (W.G.) Witteveen, 01/03/1891-24/04/1979
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-7716
Titel:
Tamelijk Gelukkig
Beschrijving:
Documentaire over de alledaagse waanzin van Bob den Uyl (1930-1992). Een portret van het leven en werk van één van de succesvolste Rotterdamse schrijvers en zijn worsteling met het noodlot. Observeerder, luisteraar. Over een man, die zich van het stotteren liet afhelpen en daarvoor in de plaats iedere mogelijke fobie kreeg. Over een man, die bekend stond als reisverhalenschrijver, maar die altijd weer terugkeerde naar Rotterdam. Over een schrijver, die tot zijn spijt nooit een roman heeft kunnen schrijven en daarom met een knipoog concludeerde dat zijn korte verhalen natuurlijk eigenlijk een roman zijn waaruit alle overbodige zaken werden weggelaten. Geboren in de Herlaerstraat, veel verhuisd, maar altijd gewoond in Bergpolder of Blijdorp. Getekend door het Gereformeerd onderwijs. Collega's, vrienden, andere schrijvers en z'n uitgever vertellen over de mens Den Uyl : een gedisciplineerd schrijver, een overpeinzer, een reiziger die reist om niet aan te komen. Meer belangstelling heeft voor zijwegen. Een fietser van lange afstanden. Hij was getrouwd met Toos een thuisvrouw. Naast zijn huwelijk had hij behoefte aan de mannen- en de literaire wereld. Hij was opdringerig in de omgang met vrouwen, zeker als hij wat op had. Tegen het eind van z'n leven lieten drank en roken z'n sporen na.
Datering:
2012
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Auteursrechthouder:
StudioRev
Downloadbaar:
Nee
Speelduur:
00:54:00
Trefwoorden: