Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Voor meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal, kijk op onze website.

beacon
77  zoekresultaten
sorteren op:
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-3868
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Beschrijving:
Televisieprogramma MIM (Mozaiek International Magazine) met de 6e Etage en MIM weekoverzicht. Interview met Willem Jongbloed van het Rotterdams Steunpunt voor Jongeren (ROTS) over deskundigheidsbevordering voor jongerenwerkers en bezoek aan de informatiewinkel. Skating is de nieuwe rage. Interviews met Ronald en Hans Veldhuizen van Rotterdam Sport Import RSI en jongeren die skaten. Studiogesprek met Inge Douma van de Kindertelefoon over de diverse vragen die (migranten)jongeren stellen. Einde van de 6e Etage en vervolg MIM. Interview met het Griekse Tweede Kamerlid Thanasis Apostolou over zijn loopbaan en zijn toekomstige werk voor migranten vanuit de Tweede Kamer. Interview met Marie Goormachtigh van de Surinaamse Stichting Somitan over cultuuroverdracht aan jonge Surinamers en autochtonen. Reportage over Projectencentrum Rotterdam (PCR), de werkplaats waar jongeren werkervaring kunnen opdoen, met interviews met cursusleider P. Roos en maatschappelijk werker R. Visser. Inhoud handleiding Anti Discriminatie en interview met Margot van Berkel van RADAR. Muziek door Irakere uit Cuba. Spotjes van de ROTEB. Speelduur: 60 minuten.
Datering:
17-09-1989
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
01:00:25
Onderwerpen:
ROTEB (Reiniging Ontsmetting Transport en Bedrijfswerkplaatsen)RADAR
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-4842
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Beschrijving:
Arabisch Sesamstraat, kinderprogramma. Televisieprogramma Marokko in Vogelvlucht van de Marokkaanse redactie van TV Mozaïek, niet ondertiteld. Nieuws. Actie tegen racisme door onder andere ambtenaren en een interview met Abdou Lamnabhi. Voetbal. Jongeren en onderwijs: interviews met Hans Kassnaar (directeur Jongerenplan Marokko) en dhr. Stalma (directeur Centrum Vakopleiding Utrecht). Interview met maatschappelijk werker Omar el Bardi. Mhamed Ayoub (voorzitter Palestijnse Federatie in Nederland) en Goerge Hazboun (Eenheidsfederatie van de PLO) worden geinterviewd. Abderrahim Chatri (Stichting educatie minderheden NCB) praat over onderwijs. Muziek van Nass El Ghiwane. Muziekoptreden van kinderen.
Speelduur: 60 minuten.
Datering:
20-05-1990
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
01:01:56
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-4827
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Beschrijving:
Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. Weekjournaal met diverse onderwerpen zoals: reportage over discriminatie bij de politie. Een Surinaamse ex-politieagente die zich heeft ingezet voor het discriminatievraagstuk, vertelt haar verhaal. Ze is moe van het strijden voor erkenning van haar werk bij de politie, waardoor ze na het bereiken van haar doel ontslag heeft genomen. Een vertegenwoordiger van de politie en een lid van het Comité Anti-Discriminatie vertellen over mogelijke oplossingen. Reportage over ontspoorde jongeren. Een Marokkaanse jongen en een Surinaams meisje waarmee het weer goed gaat, praten over hun verleden. Via het ondersteuningsprogramma Jouw Project worden jongeren geholpen hun leven weer op de rails te krijgen. Een projectleider komt aan het woord. Reportage over Taalschool Rotterdam waar migranten tussen de 16 en 26 jaar die korter dan een jaar in Nederland zijn, onderwijs krijgen in de Nederlandse taal en cultuur. Lessen over de Nederlandse cultuur krijgen de leerlingen in de moedertaal. De directrice, leerlingen en leraren vertellen over onderwijsmethode en toekomstperspectieven van de leerlingen. Documentaire Aita over de geschiedenis van de Marokkaanse muziek, gemaakt door Izza Genini. Een groep zangeressen die van feest naar feest trekken om op te treden worden gevolgd. Speelduur: 56 minuten.
Datering:
21-10-1990
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
01:00:48
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Foto
1991-3228 Anti-rascismedag, Op het politiebureau Oost, aan de dr. J.J.P. Oudsingel hangt een spandoek om de anti-rascismedag bekend te maken.
Nummer:
1991-3228
Beschrijving:
Anti-rascismedag, Op het politiebureau Oost, aan de dr. J.J.P. Oudsingel hangt een spandoek om de anti-rascismedag bekend te maken.
Datering:
1991
Toegangsnummer:
4100
Collectie:
Fotocollectie algemeen - deel 1
Vervaardiger:
Niels (N.) van der Hoeven
Auteursrechthouder:
Persgroep, De
Downloadbaar:
Nee
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-4863
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Beschrijving:
Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal met diverse onderwerpen zoals: bezorgdheid van migranten in verband met de Golfoorlog neemt toe, joodse en islamitische groepen in Nederland hebben besprekingen gevoerd over de Golfoorlog, Amsterdamse politie heeft jaarlijkse FNV-prijs gekregen voor haar minderhedenbeleid, ongeveer 300 Marokkanen in Maasluis hebben geen moskee meer, in Marokko heerst grote verdeeldheid over de Golfoorlog en de Turkse regering heeft besloten de Koerdische taal te erkennen. Reportage over de campagne van de Surinaamse Nationaal Democratische Partij (NDP) in Rotterdam. Econoom en partijlid E. Brunings vertelt over het partijprogramma, Nederlands-Surinaamse verhouding en Desi Bouterse. Reportage over de expositie Eigen Volk Eerst van de Anne Frank stichting in het Zuid-Hollands verzetsmuseum in Gouda. Er wordt een beeld gegeven van politiek georganiseerd racisme in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland met als doel de aard van rechts extremistische partijen te verduidelijken. Diverse bezoekers en organisatoren aan het woord. Reportage over demonstraties van het Komitee "Geen oorlog in de Golf" voor het Centraal Station Rotterdam. Voorbijgangers, demonstranten en organisatoren worden geïnterviewd over standpunten met betrekking tot de Golfoorlog. Studiogesprek met medewerker Surinaams Steunpunt over overmatig alcoholgebruik bij Surinamers en de nieuwe anti-alcoholcampagne voor migranten vanuit het ministerie van WVC. Cultuurtip voor het Filmfestival Cinema Beur in Theater de Evenaar waar films van Algerijnse cineasten uit Frankrijk worden vertoond. Filmfragment. Cultuurtips. Aflevering van de serie "Waar hoor ik thuis, tien jaar later" over de Turkse Ayhan en zijn hoogzwangere partner Diana. Ayhan en Diana worden gevolgd tijdens hun reis naar en verblijf in Karaman, Ayhans geboortestad. Voorbereidingen voor het huwelijk en het huwelijk worden getoond. Ze vertellen over hun huwelijk in Turkije,
Datering:
03-02-1991
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam/ Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
01:00:06
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-4864
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Beschrijving:
Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal met diverse onderwerpen zoals: Rotterdam gaat actie ondernemen tegen slechte huisvesting van Moskeeën, steeds meer organisaties van buitenlanders stellen telefoonlijnen in om tegemoet te komen aan vragen over de Golfoorlog, er is een gebrek ontstaan aan Marokkaanse leerkrachten die ingezet kunnen worden voor onderwijs in eigen taal (OETC), scholen met veel allochtone leerlingen lijken slachtoffer te worden van bezuinigingen, prijzen in Turkije voor goederen en diensten stijgen door de Golfoorlog. Reportage over sport en discriminatie. Allochtone sporters krijgen regelmatig te maken met racisme, er is erover een symposium georganiseerd door de Nederlandse Sport Federatie. Dhr. Ramsahai vertelt over het onderzoek dat hij heeft gedaan over sport en discriminatie. Een allochtone voetballer deelt ervaringen. Interviews met dhr. Schotting (KNVB-bondsbestuur) en dhr. Stomp (Landelijk Bureau Racismebestrijding). Optreden van de Kaapverdische band Bulimundo. Reportage over de gebitstoestand van Marokkaanse en Turkse kinderen. Na onderzoek blijkt dat de gebitstoestand slechter is van deze kinderen dan van andere kinderen. Een tandarts praat over ervaringen met kinderen en tandheelkunde. Interview met Christine Hoogendoorn van GVO (Gezondheidsvoorlichting en -opvoeding. Portret van de Kaapverdiaanse kunstenaar en glaszetter Fernando Eduino Silva (Nando) over zijn glaskunst. Cultuurtips. Aflevering van de serie "Waar hoor ik thuis, tien jaar later" over de Turkse man Ayhan die in Spijkenisse woont. Ayhan en zijn verloofde Diana worden gevolgd in het dagelijks leven. Ayhan werkt op de markt, Diana volgt een les zwangerschapsgymnastiek, het paar heeft een afspraak bij de verloskundige, Ayhan bezoekt een theehuis, Diana's ouders geven hun mening over de relatie van hun dochter, het paar viert feest in een café aan het Kleiwegkwartier, de geboorte van Ayhan's zoon en de trouwerij van Ayhan en
Datering:
10-02-1991
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
01:00:22
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-4869
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Beschrijving:
Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal met diverse onderwerpen. Reportage over de jaarlijkse internationale vrouwendag op vrijdag 8 maart met het thema 'solidariteit tussen zwarte en witte vrouwen'. De doelen zijn de onderlinge banden tussen zwarte en witte vrouwen verstevigen en de positie van zwarte vrouwen verbeteren op bijvoorbeeld de arbeidsmarkt. Reportage met interviews over de nota over migrantenbeleid in Rotterdam door mevr. Hallensleben ( PvdA ), wethouder Culturele Minderheden. Volgens Hallensleben is het beleid tot op heden niet bevorderlijk geweest voor de integratie in de stad; migranten zullen voortaan meer op hun verantwoordelijkheden worden aangesproken. Directeur Stichting Buitenlandse Werknemers Rijnmond (A. Coral) stelt dat migranten niet in de watten zijn gelegd. Migranten hebben minder voorzieningen dan Nederlanders, omdat ze nog niet in staat zijn om gebruik te maken van Nederlandse voorzieningen. Coral vindt het te eenzijdig om de verantwoordelijkheid bij de migranten te leggen. Hallensleben is het er niet mee eens: alle mensen moeten op dezelfde manier worden behandeld. Reportage over de Surinaamse kunstschilder Hendrik Majatirta. Interview met de schilder over het leven in Nederland en de moeilijkheden. Aankondiging van zijn expositie in galerie Koffie Verkeerd. Aankondiging van de Internationale anti-racismedag op 21 maart. Informatie over twee organisaties in Rotterdam die zich bezig houden met discriminatie: RADAR en ARIC ( Anti Racisme Informatie Centrum). Interview met Marcel Kreuger, coördinator ARIC, over de activiteiten van ARIC en de presentatie van antiracisme gids. Tenslotte een aflevering van de serie “Waar hoor ik thuis? Tien jaar later” van de NOS over de Kaapverdische Armindo Alves. Alves woont in Rotterdam met zijn vrouw en kind en is bekeerd tot de islam. Speelduur: 60 minuten.
Datering:
17-03-1991
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
00:56:12
Onderwerpen:
RADAR
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-4914
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Beschrijving:
Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal met diverse onderwerpen. Toename migratie naar Nederland van Marokkanen en Turken. Sluiting Joegoslavisch Verkeersbureau. Wetwijziging voor statenloze Molukkers. Opvangprobleem van Antilliaanse jongeren. Samenwerking migrantengroepen en woningcorporaties. Muziek. Reportage over gezinsvervangend tehuis Almondehof voor verstandelijk gehandicapten, en werkgelegenheid in de gehandicaptenzorg voor migranten. Reportage over het tienjarig bestaan Platform Buitenlanders Rijnmond, gevierd in gebouw de Heuvel. Toespraken van Mohammed Rabbae en wethouder Hallensleben. Muziek. Reportage over organisaties RADAR en ARIC, werkzaam op het gebied van racisme en discriminatie. Muziek: The Indian Diamonds. Interview met succesvolle Turkse ondernemer Aksoy. Atlas, adviesbureau voor etnische ondernemers, interview met medewerker H. Noordermeer. Reportage over de Wereldmuziekschool, muziek- en dansles. Speelduur: 60 minuten
Datering:
03-11-1991
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Downloadbaar:
Ja
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-4915
Titel:
TV Mozaiek
Beschrijving:
Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal met diverse onderwerpen. Maatregelen tegen racisme. Sociale integratie van migranten in Europa. Meldplicht voor afgewezen asielzoekers. Rotterdamse politie leert Antilliaans. Oprichting Federatie Marokkaanse Organisaties. Reportage over de beëdiging in Schoonhoven van Jack Thakoerdin, de eerste migrante officier bij de Rijkspolitie. Stichting Spits: onderwijsproject tuinbouw bij Surinaamse ondernemer Hendrisson in Bleiswijk. Muziek.Televisieprogramma van de Turkse redactie van TV Mozaïek, niet ondertiteld. Nieuws, interviews en muziek. Speelduur: 60 minuten
Datering:
10-11-1991
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Downloadbaar:
Ja
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-4918
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Beschrijving:
Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal. Voorkeursbeleid voor migranten bij gemeenten is mislukt. Woningtoewijzing aan migranten. Remigratie van Molukkers. Werkgelegenheid in de metaalnijverheid. Reportage over het Hindoestaanse Diwali-feest op 5 november. Gesprek met PLO-vertegenwoordigster Leila Shahid, naar aanleiding van de Midden-Oosten Conferentie in Madrid. Televisieprogramma van de Turkse redactie van TV Mozaïek. Divers nieuws. Reportage over vreemdelingenhaat en neonazi's in Berlijn. Discussie in de studio over het minderhedenbeleid in Europa en Nederland. Speelduur: 60 minuten.
Datering:
08-12-1991
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Downloadbaar:
Ja
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Foto
2000-1061 Twee jonge mannen demonstreren met een papieren Ku Klux Klan-muts op de middelvinger tegen racisme.
Nummer:
2000-1061
Beschrijving:
Twee jonge mannen demonstreren met een papieren Ku Klux Klan-muts op de middelvinger tegen racisme.
Datering:
1992 - 1994
Toegangsnummer:
4100
Collectie:
Fotocollectie algemeen - deel 1
Vervaardiger:
Fred (F.) Ernst
Auteursrechthouder:
Vos, Cor
Downloadbaar:
Nee
Afmeting:
21x30
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-4921
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Beschrijving:
Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal met diverse onderwerpen. Stijging afwijzingen asielverzoeken. Hulpverlening voor allochtone vrouwen. Bomaanslag op Migrantenwerkwinkel in Den Haag. Dreigende subsisiestop Aktiecomité Pro Gastarbeiders. Italiaanse muziek, videoclip. Russische volksdansgroep in Theater Zuidplein. Reportage over strijd tegen neo-nazi's in Berlijn. Muziek. Speelduur: 60 minuten
Datering:
12-01-1992
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Downloadbaar:
Ja
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-4923
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Beschrijving:
Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal. Gedogen van Joegoslavische vluchtelingen. Buitenschool: aanvulling op de Basiseducatie. Interview met de heer Hendrisson van de Stichting Stason, fonds voor startende allochtone ondernemers. Bomaanslag op moskee in Amersfoort. Interview met rabbijn Soetendorp. Docudrama 'Bij ons is dat zo' over Turkse en Marrokaanse jongeren en seksualiteit. Speelduur: 60 minuten
Datering:
02-02-1992
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Downloadbaar:
Ja
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-4924
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Beschrijving:
Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal. Illegale buitenlanders hebben geldige Nederlandse rijbewijzen. Concurrentie tussen allochtone ondernemers. Oprichting van Islamitische woningbouwvereniging. Bezoek van de minister president van Kaapverdië. Werkgelegenheid voor migranten. Landelijke demonstratie tegen racisme. Reportage over de reeks aanslagen op migrantenorganisaties. Interview met vertegenwoordiger van moslimorganisatie SPIOR en rabbijn Soetendorp over anti-islamitische tendensen. reportage over symposium over Zuid-Afrika zonder apartheid in het WTC.
Televisieprogramma van de Turkse redactie van TV Mozaïek, niet ondertiteld. Nieuws, o.a. groei van aantal islamitische scholen, beperkingen van gezinshereniging. Internationaal literatuurfestival Story International o.a. interview met Turkse schrijfster. Muziek. Lezing door dr. C. Bender over de Koerdische geschiedenis en Alevitische in de Pauluskerk 21e Filmfestival Rotterdam. Muziek. Speelduur: 60 minuten
Datering:
09-02-1992
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Downloadbaar:
Ja
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-4926
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Beschrijving:
Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal met diverse onderwerpen zoals: Minister Dales over inburgeringscontracten, onderzoek naar meningen over het asielbeleid.Actie tegen racisme op de werkvloer door vakbonden, interview met Kees Marges van het FNV. Interview met Sandra van Houwelinge van Atlas over cursussen voor startende etnische ondernemers. Muziek en interview met Carlos Mejia Godoy & Los de Palacaquina, Nicaraguaanse folkoristische groep. Reportage over brandwonden.
Televisieprogramma van de Turkse redactie van TV Mozaïek. Uitzending in het teken van Internationale Vrouwendag. Nieuws, o.a. conflict tussen Nederlands Centrum Buitenlanders en andere inspraakorganen. Landelijke demonstratie tegen racisme. Europese richtlijnen m.b.t ritueel slachten. Studiogesprek over Internationale Vrouwendag. Film over vrouwenemancipatie. Muziek. Speelduur: 60 minuten
Datering:
08-03-1992
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Downloadbaar:
Ja
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-4948
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Beschrijving:
Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal. Referendum in Zuid-Afrika over de hervormingspolitiek. Uitwijzing van criminele migranten. BVD waarschuwt voor conflicten tussen minderheidsgroeperingen. Onderzoek naar aantal illegale vreemdelingen in Rotterdam. Inspraakorganen voor minderheden schorten de samenwerking op met het Nederlands Centrum Buitenlanders naar aanleiding van uitspraken van Mohammed Rabbae. Nederland Bekent Kleur: Demonstratie in Amsterdam tegen racisme, met o.a. Hedy D'Ancona, Ruud Lubbers. Burgemeester Peper opent in Rotterdam een tentoonstelling over jongeren en racisme.
Televisieprogramma Voz Caboverdiana van de Kaapverdiaanse redactie van TV Mozaïek. Nieuws. Kaapverdiaanse Arbeidersvereniging over illegalen en een manifestatie voor meer werkgelegenheid voor migranten. Kaapverdiaanse consul over de regelgeving omtrent remigratie. Viering van de Internationale Vrouwendag. Inzamelen van geld voor Kaapverdië. Portret van een Kaapverdiaanse danseres. Portret van wereldkampioen kickboksen Francisco Brito.
Speelduur: 60 minuten
Datering:
22-03-1992
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Downloadbaar:
Ja
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Foto
1992-1139 Ongeveer 150 deelnemers van de Mars tegen Racisme lopen over de Coolsingel om te protesteren tegen het opkomend racisme.
Nummer:
1992-1139
Beschrijving:
Ongeveer 150 deelnemers van de Mars tegen Racisme lopen over de Coolsingel om te protesteren tegen het opkomend racisme.
Datering:
19-09-1992
Toegangsnummer:
4282
Collectie:
Collectie Historiefoto's
Vervaardiger:
Vos, Robert
Auteursrechthouder:
Pater, John de
Annotatie:
Uit: Rotterdams Dagblad, 21-09-1992.
Downloadbaar:
Nee
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-4949
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Beschrijving:
Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal. Steeds meer migranten worden door arbeidsbureaus aan een baan geholpen. Kabinetsbesluit over legitimatieplicht. Regsitratie van minderheden door de diverse departementen. Onderzoek naar teruglopende tolerantie t.o.v. allochtonen. Schiedammers van overal en nergens, intergratie-campagne. Moskeen in Nederland zouden onder druk worden gezet door Marokkaanse overheid. Afkopen dienstplicht in Turkije. Reportage over manifestaties tegen racisme. Oproep 'Op de Koffie' over contact tussen burgers en bestuurders in het kader van Sociale Vernieuwing. Interview met R. van der Wal van de deelgemeente Noord over een notitie over de economische ontwikkeling en werkloosheid. Reportage over het Oude Westen. Het wijkpark, de West-Kruiskade, buurthuis Odeon. Jongeren- en opbouwwerkers, o.a. Osman Dogan.
Televisieprogramma Marokko in Vogelvlucht van TV Mozaïek. Marokkaanse ingenieur die werkt aan een renovatieproject in Spangen. Oproep 'Op de Koffie' over contact tussen burgers en bestuurders in het kader van Sociale Vernieuwing. Interview met Marokkaanse karateleraar. Muziek.
Speelduur: 60 minuten
Datering:
20-09-1992
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Downloadbaar:
Ja
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Foto
1992-1249 Bezoekers van het Feyenoord stadion krijgen een brief in handen, waarin de voetbalclub stelling neemt tegen het racisme.
Nummer:
1992-1249
Beschrijving:
Bezoekers van het Feyenoord stadion krijgen een brief in handen, waarin de voetbalclub stelling neemt tegen het racisme.
Datering:
18-10-1992
Toegangsnummer:
4282
Collectie:
Collectie Historiefoto's
Vervaardiger:
Rotterdams Dagblad/ Kuiper, Cees
Auteursrechthouder:
Persgroep, De
Annotatie:
Uit: Rotterdams Dagblad, 19-10-1992.
Downloadbaar:
Nee
Onderwerpen:
Feyenoord Rotterdam
Trefwoorden:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-4970
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Beschrijving:
Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal. Grote toeloop bij de Vreemdelingendienst vanwege een nieuwe regeling. Kleine daling in het aantal uitkeringsgerechtigden in 1992. Divers landelijk nieuws m.b.t. allochtonen. Oproep van de Basiseducatie Charlois. Reportage over het Consultatieteam Onderwijs bij de Stichting Buitenlandse Werknemers Rijnmond, opgericht ter bevordering van de communicatie van allochtone ouders en scholen. Opening door wethouder Hallensleben. Interview met Jantine Kriens, Stedelijk Bureau FAO. Nieuwjaarsboodschap van Henk Oedairam, voorzitter van Omroep Mozaïek, over financiële en programmatische problemen van het afgelopen jaar en slechte vooruitzichten voor het nieuwe jaar. Nieuwjaarswens van wethouder Hallensleben. Terugblik op 1992 door Gerard de Kleyn, project Sociale Vernieuwing., Kenneth Woei-A-Tsoi, en andere vertegenwoordigers van (migranten)organisaties en politieke partijen afgewisseld met muziek. Nico Kok (PvdA) spreekt over de opkomende vreemdelingenhaat.
Speelduur: 60 minuten
Datering:
17-01-1993
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Vervaardiger:
Baldewsingh, Rabin
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Downloadbaar:
Ja
Onderwerpen:
Edit (E.) Hallensleben
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Foto
1993-3159 De sectorchefs Slingerland en Moonen van het Politiedistrict IJsselmonde geven het startsein voor een anti-racisme actie bij de politie.
Nummer:
1993-3159
Beschrijving:
De sectorchefs Slingerland en Moonen van het Politiedistrict IJsselmonde geven het startsein voor een anti-racisme actie bij de politie.
Datering:
17-02-1993
Toegangsnummer:
4282
Collectie:
Collectie Historiefoto's
Vervaardiger:
Rotterdams Dagblad/ Niels (N.) van der Hoeven
Auteursrechthouder:
Persgroep, De
Annotatie:
Uit: Rotterdams Dagblad, 24-02-1993.
Downloadbaar:
Nee
Onderwerpen:
Slingerland, T./ Moonen, E./ Deelgemeente IJsselmonde
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Foto
1993-3643 Protest tegen racisme. Jongeren demonstreren in het centrum tegen het opkomend racisme. Motto van de mars is 'Geen racisme, maar banen'.
Nummer:
1993-3643
Beschrijving:
Protest tegen racisme. Jongeren demonstreren in het centrum tegen het opkomend racisme. Motto van de mars is 'Geen racisme, maar banen'.
Datering:
23-10-1993
Toegangsnummer:
4282
Collectie:
Collectie Historiefoto's
Vervaardiger:
Niels (N.) van der Hoeven
Auteursrechthouder:
RD
Annotatie:
RD 25-10/HL 26-10-1993
Downloadbaar:
Nee
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Foto
1993-3641 Protest tegen racisme. Jongeren demonstreren in het centrum tegen het opkomend racisme. Motto van de mars is 'Geen racisme, maar banen'.
Nummer:
1993-3641
Beschrijving:
Protest tegen racisme. Jongeren demonstreren in het centrum tegen het opkomend racisme. Motto van de mars is 'Geen racisme, maar banen'.
Datering:
23-10-1993
Toegangsnummer:
4282
Collectie:
Collectie Historiefoto's
Vervaardiger:
Niels (N.) van der Hoeven
Auteursrechthouder:
RD
Annotatie:
RD 25-10/HL 26-10-1993
Downloadbaar:
Nee
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Foto
1993-3661 Bekladding politiebureau Beverwaard. Het politiebureau in de Beverwaard is door vandalen met racistische leuzen beklad.
Nummer:
1993-3661
Beschrijving:
Bekladding politiebureau Beverwaard. Het politiebureau in de Beverwaard is door vandalen met racistische leuzen beklad.
Datering:
28-10-1993
Toegangsnummer:
4282
Collectie:
Collectie Historiefoto's
Vervaardiger:
Vos, Robert
Auteursrechthouder:
Vos, Cor
Downloadbaar:
Nee
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Foto
1994-1844 Antiracisme posters. In de nacht na de verkiezingen zijn op verschillende plaatsen in de stad antiracistische posters opgeplakt.
Nummer:
1994-1844
Beschrijving:
Antiracisme posters. In de nacht na de verkiezingen zijn op verschillende plaatsen in de stad antiracistische posters opgeplakt.
Datering:
03-03-1994
Toegangsnummer:
4282
Collectie:
Collectie Historiefoto's
Vervaardiger:
Rob (R.) Cornelder
Auteursrechthouder:
Cornelder, Rob
Annotatie:
HL 8-3-1994
Downloadbaar:
Nee