Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Voor meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal, kijk op onze website.

beacon
8  zoekresultaten
sorteren op:
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-7363
Titel:
City Media Winter 2011/2012
Beschrijving:
Compilatie van items gemaakt door City Media, deels op basis van filmmateriaal uit het Stadsarchief Rotterdam : De Rotterdamsche Aero-Club, portretten van Rotterdammers, Kunst4Kids, Roteb-opgeruimd staat netjes, Haven 1953, metroaanleg 1964, Ernest van der Kwast, onder de balen (Haven 1966), street fashion, R&B zanger Jared Hiwat, J.A. Deelder, showroom 41- vintage fashion, stationtostation 1962-68 (metrostations), Rotmod (Rotterdamse modeontwerpers), Monique van Heist, start de persen (weekblad 'Groot Rotterdam'), een wandeling door Rotterdam 1954 ( Mies Bouwman, Kees Brusse), heroïsch Katendrecht, kwartje de kilo (zeevischmarkt Blaak), fashion and art, Heliport, Den Hoogstraat 1920, De Lijnbaan.
Datering:
01-01-2011 - 31-12-2012
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Vervaardiger:
City Media
Auteursrechthouder:
Onbekend
Annotatie:
Ondertiteld Nederlands, deels Engels en 1x Frans.
Een wandeling door Rotterdam' zie ook origineel BB-8020.
Downloadbaar:
Nee
Speelduur:
00:40:00
Onderwerpen:
Ernest Roelof Arend (E.R.A.) van der KwastJulius Anton (Jules) (J.A.) Deelder
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-3646
Titel:
De Rotterdamse Kunstdagen
Beschrijving:
Rotterdamse Kunstdagen van 3,4 en 5 juli 1998 op verschillende plaatsen in de stad. Exposities en toespraken in Laurenskerk en Gemeentebibliotheek, ook op het marktterrein aan de Binnerotte was veel te beleven.
Datering:
03-07-1998 - 05-07-1998
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Vervaardiger:
Haren, Peter van
Auteursrechthouder:
G3 Foto & Video Productions
Downloadbaar:
Nee
Speelduur:
00:58:00
Onderwerpen:
Robert (R.) de HaasFrederik Pieter (F.P.) Bicker CaartenFrans (F.H.) MeijerHans (H.H.) Horsting
Trefwoorden:
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-0820
Titel:
Een wandeling door Rotterdam
Beschrijving:
Promotiefilm. Mies Bouwman en Kees Brusse maken een wandeling door Rotterdam, de tocht begint aan de Veerhaven, aan de overkant ligt de Nieuw Amsterdam aan de kade, vervolgens langs de Willemsbrug en Maastunnel, we zien de fietsers op de roltrappen, in de haven wordt gewerkt, schepen laden en lossen. Op de Blaak wordt een bezoek gebracht aan de Amsterdamse Incassobank met het beeld 'Jet"aan de gevel, we zien het interieur. Zadkine's de Verwoeste Stad. Het paar vervolgt de reis met een bezoek aan de Radio en Grammofoonwinkel van Willem de Jong aan de Korte Hoogstraat, vervolgens het Beursgebouw en de ruine van de Laurenskerk, bij het warenhuis van Vroom en Dreesman worden inkopen gedaan, vervolgens Jungerhans aan het Binnenwegplein en de winkels van Ter Meulen, Van Vorst, Wassem en Martins Tearoom. Een wandeling op de Coolsingel, met het Holbeinhuis, het beeld van Erasmus, bouw van de Bijenkorf, het meubelmagazijn van H.H. de Klerk, wandeling over de Lijnbaan, met bioscoop Lumi?re, vertrek van een helikopter vanaf het Heliport terrein. Tot slot het Groothandelsgebouw met café-restaurant Engels, op het dak bij dag en nacht de reclame van Hooimeijer beschuit.
Datering:
1955
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Vervaardiger:
Joop (J.) Burcksen/ Maria Antoinette (Mies) (M.A.) Bouwman/ Samson/ Polygoonjournaal
Auteursrechthouder:
Gemeente Rotterdam (Stadsarchief)
Annotatie:
Let op is ook versie op 0053, Film is bedoeld als voorfilm in de bioscoop, heeft ook gedraaid op de E55
Downloadbaar:
Nee
Speelduur:
00:13:44
Onderwerpen:
H.H. de Klerk & Zn. (meubelwinkels)Ter Meulen (postorderbedrijf en warenhuis)Engels (restaurant en congrescentrum)Kees (K.) BrusseAmro Bank
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Film
BB-0751 De stad in de zestiger jaren: herbouw: hard werken:aanleg metro. Aandacht voor gebrek aan vermaak en vertier. Uitgangspunt: de gebombardeerde stad. Schouwburgplein als grote parkeerplaats; bouw van de metro; de Coolsingel ligt open. Veel verkeer op Blaak en Weena, trams en bromfietsers rijden af en aan. Om half 6 heeft al het kantoorpersoneel de stad verlaten; binnenstad raakt leeg: verlaten Coolsingel en Beurs; opsomming van het aantal huizen, café's fabrieken en bedrijven. Tussen de middag leeft de stad op; kantoorpersoneel pauseert; trampassagiers;horeca Stadhuisplein doet goede zaken. Luchtfoto's van Oud-Rotterdam met commentaar van stadsbewoners die er het vooroorlogse gezellige uitgaansleven hebben meegemaakt. Terug naar nu: een lege Hoogstraat, Coolsingel en Hofplein. Drukte in de haven, van de twee schepen van de Holland-Amerika Lijn aan de kade vertrekt er één. Stad bij avond, de stationsrestauratie van het Centraal Station. De oude Willemsbrug met druk verkeer, het Feyenoord Stadion gaat uit. Bewoners van Lijnbaanflats klagen over de ongezelligheid van de stad. Toch valt in enkele uitgaansgelegenheden als Ruteck's en café de Pijp wel wat gezelligheid te beleven. Afbraak van stukken naoorlogse nieuwbouw. Hoogstraatfilm uit 1930. De kale winterse stad vanaf het Witte Huis. De bouw van de metro vordert en de Doelen wordt afgebouwd. men is druk doende met de Medische Faculteit. Er is vraag naar een wekelijkse koopavond, minder verkeer in de stad, meer betaalbare woningen en café's. IJssalon Capri, jongeren hangen rond bij de Beurstrappen en in de zon bij het beeld de Verwoeste Stad. Café het Fust, een dansgelegenheid in de kelder van de Pauluskerk, optreden In den Twijfelaar, het Winkeltje van Ansje van Brandenberg en Louis Lemaire. Uitzicht over de stad vanaf de Euromast aan het einde van de dag.
Nummer:
BB-0751
Titel:
Stad zonder hart
Beschrijving:
De stad in de zestiger jaren: herbouw: hard werken:aanleg metro. Aandacht voor gebrek aan vermaak en vertier. Uitgangspunt: de gebombardeerde stad. Schouwburgplein als grote parkeerplaats; bouw van de metro; de Coolsingel ligt open. Veel verkeer op Blaak en Weena, trams en bromfietsers rijden af en aan. Om half 6 heeft al het kantoorpersoneel de stad verlaten; binnenstad raakt leeg: verlaten Coolsingel en Beurs; opsomming van het aantal huizen, café's fabrieken en bedrijven. Tussen de middag leeft de stad op; kantoorpersoneel pauseert; trampassagiers;horeca Stadhuisplein doet goede zaken. Luchtfoto's van Oud-Rotterdam met commentaar van stadsbewoners die er het vooroorlogse gezellige uitgaansleven hebben meegemaakt. Terug naar nu: een lege Hoogstraat, Coolsingel en Hofplein. Drukte in de haven, van de twee schepen van de Holland-Amerika Lijn aan de kade vertrekt er één. Stad bij avond, de stationsrestauratie van het Centraal Station. De oude Willemsbrug met druk verkeer, het Feyenoord Stadion gaat uit. Bewoners van Lijnbaanflats klagen over de ongezelligheid van de stad. Toch valt in enkele uitgaansgelegenheden als Ruteck's en café de Pijp wel wat gezelligheid te beleven. Afbraak van stukken naoorlogse nieuwbouw. Hoogstraatfilm uit 1930. De kale winterse stad vanaf het Witte Huis. De bouw van de metro vordert en de Doelen wordt afgebouwd. men is druk doende met de Medische Faculteit. Er is vraag naar een wekelijkse koopavond, minder verkeer in de stad, meer betaalbare woningen en café's. IJssalon Capri, jongeren hangen rond bij de Beurstrappen en in de zon bij het beeld de Verwoeste Stad. Café het Fust, een dansgelegenheid in de kelder van de Pauluskerk, optreden In den Twijfelaar, het Winkeltje van Ansje van Brandenberg en Louis Lemaire. Uitzicht over de stad vanaf de Euromast aan het einde van de dag.
Datering:
1966
Toegangsnummer:
4021
Collectie:
Collectie Jan Schaper
Vervaardiger:
(auteur): Schaper, Jan
Auteursrechthouder:
Schaper, Jan
Annotatie:
Recensie in HVV 16-5-1966
Downloadbaar:
Nee
Speelduur:
004500
Onderwerpen:
Bierhandel De Pijp (café-restaurant); Ruteck's (horeca); In den Twijfelaar (kleinkunsttheater); Café 't Fust; Ans Marie (Ansje) (A.M.) Pont; Holland-Amerika Lijn (HAL)
Geografische namen: