Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Voor meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal, kijk op onze website.

beacon
2 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
weergave:
 
 
Erfgoedstuk
Prent
RI-207 Gezicht op de ingang de Botersloot, het bolwerk Pompenburg en de vestmuur tot aan de Hofpoort en Couwenburgs eiland. De korenmolens achter de stadsmuren: (waarschijnlijk) De Pomp en De Blauwe Molen (nog als standerdmolen).
Nummer:
RI-207
Beschrijving:
Gezicht op de ingang de Botersloot, het bolwerk Pompenburg en de vestmuur tot aan de Hofpoort en Couwenburgs eiland. De korenmolens achter de stadsmuren: (waarschijnlijk) De Pomp en De Blauwe Molen (nog als standerdmolen).
Datering:
01-01-1658 - 31-12-1662
Toegangsnummer:
4080
Collectie:
Prenten en tekeningen
Auteursrechthouder:
Vrij van auteursrechten
Annotatie:
In Roterodamum Illustratum zonder motivering en zeer waarschijnlijk ten onrechte toegeschreven aan Jacob van Ruisdael.
Downloadbaar:
Ja
Trefwoorden:
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Prent
VIII-117 Gezicht op de ingang de Botersloot, het bolwerk Pompenburg en de vestmuur tot aan de Hofpoort en Couwenburgs eiland . De korenmolens achter de stadsmuren: (waarschijnlijk) De Pomp en De Blauwe Molen (nog als standerdmolen). Onder de afbeelding staat: `naar een teekening van J. Ruysdael'.
Nummer:
VIII-117
Beschrijving:
Gezicht op de ingang de Botersloot, het bolwerk Pompenburg en de vestmuur tot aan de Hofpoort en Couwenburgs eiland . De korenmolens achter de stadsmuren: (waarschijnlijk) De Pomp en De Blauwe Molen (nog als standerdmolen). Onder de afbeelding staat: `naar een teekening van J. Ruysdael'.
Datering:
ca 1850
Toegangsnummer:
4080
Collectie:
Prenten en tekeningen
Auteursrechthouder:
Vrij van auteursrechten
Annotatie:
Serie bruingetinte steendrukken. c. 1850. De toeschrijving van de oorspronkelijke tekening aan Jacob van Ruisdael is zeer dubieus. In Roterodamum Illustratum is het voorbeeld, RI-207, zonder motivering en zeer waarschijnlijk ten onrechte toegeschreven aan Jacob van Ruisdael.
Afmeting:
11,5x18,5
Downloadbaar:
Ja
Geografische namen: