Collectie fotoproject naar Stadsarchief

Na acht edities stopt het fotoproject 'De Kracht van Rotterdam' en wordt de collectie ondergebracht bij Stadsarchief Rotterdam. De foto's vertellen de verhalen van mensen en wijken in Rotterdam, ze laten de diversiteit van de stad zien.


Coronacollectie te zien in beeldbank

Een half jaar geleden ging Nederland in lockdown. Stadsarchief Rotterdam deed eind maart een open oproep aan Rotterdammers om mee te helpen een erfgoedcollectie over de corona-epidemie op te bouwen. Dit leverde herkenbare en verrassende inzendingen op. Vanaf vandaag staat de coronacollectie grotendeels online.


Studiezaal open op afspraak

De studiezaal van het Stadsarchief Rotterdam is sinds begin juni weer open voor bezoekers. Let op: maak van te voren een afspraak!


Stadhuis 100 jaar in gebruik

Op 1 september was het precies 100 jaar geleden dat de raadzaal van het stadshuis aan de Coolsingel voor het eerst in gebruik werd genomen. Zelden brengt het ontwerp van een gebouw zoveel commotie teweeg als dat van het Rotterdamse stadhuis. Ook de locatie is omstreden. Lees er alles over op onze nieuwe themapagina!


De stad in Lockdown

Vanaf 12 september t/m 7 februari 2021 geven drie Rotterdamse stadstekenaars in de tentoonstelling ‘Getekend: Rotterdam! De stad in Lockdown' elk hun eigen kijk op de impact van het coronavirus op de stad. Een opdracht van Stadsarchief Rotterdam en CBK Rotterdam aan kunstenaars Frank Stoks, Pris Roos en Erico Smit.


Nieuw op de website

De afgelopen maanden zijn nieuwe archieftoegangen, publicaties en beeldcollecties beschikbaar gekomen. Sommige bronnen lagen al een tijdje op de plank, anderen zijn kort geleden bij ons binnen gekomen. Ontdek ze hier!


Regionaal aanwezig

Het Stadsarchief Rotterdam beheert de archieven van de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Lansingerland, Ridderkerk en natuurlijk Rotterdam. Daarnaast vindt u bij ons de archieven van enkele recreatieschappen, DCMR Milieudienst Rijnmond en het waterschap Hollandse Delta.