Oost-Indisch Huis

In het vooroorlogse Rotterdam is het Oost-Indisch Huis één van de meest prominente gebouwen aan de Boompjes. Lees meer over de geschiedenis van het Oost-Indisch Huis op de themapagina.


Foto's terug in de Maastunnel

De foto’s aan de wanden langs de roltrappen zijn weer terug. Op 14 februari, de 79ste verjaardag van de Maastunnel, is de buitenexpositie over het verleden en heden van de Maastunnel geopend.


Stadsarchief gesloten

Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus is onze studiezaal gesloten.


Gezocht! Stadstekenaars 2021

CBK Rotterdam en het stadsarchief zijn op zoek naar de stadstekenaars van 2021. De kunstenaars zullen de gevolgen van de coronacrisis in en rondom de stad gaan vastleggen.


De Kracht van Rotterdam online

Voor het project De Kracht van Rotterdam trokken van 2012 tot 2019 fotografen de stad in om het kleurrijke en fascinerende verhaal over Rotterdamse mensen en Rotterdamse wijken in beeld te brengen.


Openbaar in 2021

Op 1 januari 2021 komen stukken uit het bevrijdingsjaar 1945 vrij. Veel documenten uit het archief van de Rotterdamse gemeentepolitie, maar ook van bedrijven en particuliere instellingen.


Stadsarchief Rotterdam

Het Stadsarchief Rotterdam is het openbare geheugen van Rotterdam en enkele omliggende gemeenten. Ruim 700 jaar geschiedenis van stad en regio is toegankelijk voor bezoekers via onze studiezaal of online. Onze bijzonder rijke collectie omvat honderdduizenden prenten, foto's, films, kaarten, geluidsopnames en meer dan 20 kilometer papieren archiefstukken.