Uw zoekacties: Bibliotheek

Bibliotheek

beacon
 
 
Boek
20124008 Het koloniale verleden van Rotterdam
Beschrijving:
Verschillende auteurs onderzochten in dit deel de verwevenheid van koloniale handel en de stad Rotterdam. Aan bod komen o.a. de geschiedenis van de koloniale scheepvaart en handel, de koloniale impact op industrie en financiële dienstverlening, de sporen van het koloniale verleden in architectuur en stedenbouw, koloniale museale collecties en (post-)koloniale migranten van en naar Rotterdam.
Vervaardigers:
Gert (G.) Oostindie/ Henk (H.) den Heijer, 1950-/ Paul (P.T.) van de Laar/ Esther (E.) Captain/ Liane (L.) van der Linden/ Alexandra (A.) van Dongen/ Gerhard (G.) de Kok/ Pauline (P.K.M.) van Roosmalen/ Isabelle (I.) Boon/ Tom (T.) van den Berge/ Francio (F.E.) Guadeloupe
Plaats van uitgave:
Amsterdam
Jaar van uitgave:
2020
Uitgever:
Boom
Annotatie:
Dit boek is onderdeel van een serie van drie boeken die tot stand kwamen ingevolge van een opdracht van de stad Rotterdam aan het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV-KNAW) om het koloniale en slavernijverleden van de stad te onderzoeken, De drie delen werden gelijktijdig gepubliceerd. Met lit. opg. en personenreg.
Aantal pagina's:
487 p.
Persoon/Organisatie:
VOC (Vereenigde Oost-Indische Compagnie)/ WIC (West Indische Compagnie)
ISBN:
9789024432257
Signatuur:
XXXVI D 23
Analoog/Digitaal:
Analoog
Geografische namen: