Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Voor meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal, kijk op onze website.

beacon
 
 
Erfgoedstuk
Prent
1976-3401 Tekening (pen en bruine inkt, roodbruin krijt) gebruikt bij de fabricage van tegels bij het Rotterdamse bedrijf "De Bloempot"van de familie Aalmis. Tekening (pen en inkt, krijt) met een voorstelling van Lot en zijn dochters (en een hondje), die vluchten uit Sodom.Deze tekening is gebruikt bij de fabricage van tegels vermoedelijk bij het Rotterdamse bedrijf "De Bloempot" van de f amilie Aalmis.
Nummer:
1976-3401
Beschrijving:
Tekening (pen en bruine inkt, roodbruin krijt) gebruikt bij de fabricage van tegels bij het Rotterdamse bedrijf "De Bloempot"van de familie Aalmis. Tekening (pen en inkt, krijt) met een voorstelling van Lot en zijn dochters (en een hondje), die vluchten uit Sodom.Deze tekening is gebruikt bij de fabricage van tegels vermoedelijk bij het Rotterdamse bedrijf "De Bloempot" van de f amilie Aalmis.
Datering:
1700 - 1800
Toegangsnummer:
4030
Collectie:
Collectie tegelvoorbeelden en tegelsponsen
Vervaardiger:
Onbekend
Annotatie:
Afbeelding doorgeprikt. Tekening naar de prent 'Vlucht van Lot uit Sodom' van Gilliam van der Gouwen naar Gerard Hoet (I), 1728. Rijksprentenkabinet, RP-P-1934-140,23. Deze prent is afkomstig uit: Taferelen der voornaamste geschiedenissen van het Oude en Nieuwe Testament, Den Haag, Pieter de Hondt, 1728. Onderschrift in 6 talen, waaronder het Nederlands: 'De Engelen des Heren leiden Lot uit Sodom terwijl de stad word omgekeert'.
Afmeting:
43x67
Onderwerpen:
Bloempot, De (tegelbakkerij)
Geografische namen: