Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Lees meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal op deze pagina.

beacon
301  beeld en geluid zoekresultaten
sorteren op:
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-3494
Titel:
Roets 26
Beschrijving:
- Loes Luca in haar huis aan het Samuel Mullerplein; haar jeugd in een fantastisch gezin; anekdotes; Loes naar Parijs. - Pierre van Duyl (Trio Cor Witjes) schuift aan: over Het Groot Niet Te Vermijden Dans en Show Orkest; optreden met Loes.
- Ton Lutz in Café De Pijp in de Gaffelstraat; zijn opleiding aan de toneelschool; toneel en theater; samenwerking met Guus Hermus, Fons Rademakers, Leen Jongewaard; Adèle Bloemendaal; Tweede Wereldoorlog, Jan Teulings; Bob de Lange; Ton als regisseur; Irma la Douce; gewaagde optredens; hulp van burgemeester Van Walsum; Nancy Zeelenberg; omgaan met lastige bestuurders; ruzie met Rob de Vries en later met diens zoon Edwin; komedie geschreven door Marinus van Henegouwen.
-Exterieur Café de Pijp.
-Interview met Annie de Reuver op Hofdijk en omgeving; over architectuur van Klein Volendam; Paalwoningen; Piet van Reeuwijk; uitgaansleven: Pschorr, Coomans, de Passage, Bristol; optreden met de Skymasters; dancing De Klerk onder het viaduct; de Ramblers; Rotterdamse artiestenclub met familie Paay, Joop Walvis, Albert de Booy; Rotterdams uitgaansleven nu niets meer aan.
-Chinees restaurant de Lange Muur aan de Kruiskade met zangeres Misty.
-De Rotterdamse artiestenclub aan de Kipstraat; optreden van een goochelaar en Grace Maddy met haar hondjes.
Datering:
15-02-2004
Toegangsnummer:
4023
Collectie:
Collectie Jop Pannekoek
Vervaardiger:
Jop (J.) Pannekoek
Auteursrechthouder:
Pannekoek Productions
Annotatie:
Ruwe opnames. Uitgebreide beschrijving van banden in map. Gemeentearchief heeft bijdrage geleverd in kosten en materiaal aan deze Roets produktie. Opnames en produktietijd in1988 en 1989.
Downloadbaar:
Nee
Speelduur:
01:45:39
Onderwerpen:
Maddy, Grace; Bierhandel De Pijp (café-restaurant); Louise Diana Wilhelmina Catharina (Loes) (L.D.W.C.) Luca; Antonius Cornelis (Ton) (A.C.) Lutz; Anna Maria Clasina (Annie) (A.) de Reuver, 1917-