Uw zoekacties: Zoek in een film

Roets 07, Beeldende kunstenaars 1

beacon
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-2541
Titel:
Roets 07, Beeldende kunstenaars 1
Beschrijving:
-Interview met Dolf Henkes, thuis op de Veerkade in Katendrecht. Gesprek gaat over zijn werk, samenwerking met van Tijen, Maaskant en Bakema. Noodwinkels aan de Jongkindstraat, gewerkt op Curacao en Rotterdam Ahoy. Rotterdam had weinig galeries, over Johan Huijts, Chabot, Bieling en Jongert.
-Opnames tijdens expositie van Henkes in museum Boijmans van Beuningen, schilderijen, zijn atelier, diverse opnames van zijn werk.
-Opnames tijdens de opening, diverse Rotterdammers passeren w.o. Jan Oudenaarden, de zuter van H. in rolstoel, H. signeert, in gesprek met Johan Huijts, Gerard Reve, Vincent Mentzel, Pop de Vos.
-Interview met Wally Elenbaas en Guus de Ruiter leden van de Venstergroep opgenomen in Lantaren/Het Venster. Gesprek gaat over Rotterdam Ahoy' Daan den Dikkenboer, Gust Romeijn, Louis van Roode, Henk de Vos, zaal Kriterion, café de Post, Melief Bender en Pardoel. Aankoopbeleid van Boymans. Teleurstelling over herbouw van de oude stad, de eerste opdrachten van de gemeente. Onderlinge relaties tussen kunstenaars, kritiek op Bram Peper. Beiden kunstenaars vertellen over hun leven, hun werk en buitenland etc.
-Opnames in de tentoonstellingsruimte van Lantaren/Venster.
-Opnames in de stad bij verschillende beelden in de openbare ruimte. Beelden bij de Bijenkorf, Monsieur Jacques op de Coolsingel, Picasso op het Weena, Henry Moore bij het Bouwcentrum, het beeld van Zadkine, metalen platen op de Blaak, engel op het Burgemeester Hoffmanplein, de Boeg, beeldje van de Zakkendrager op de Rijnhaven, Nauw Gabo, trommelaars op de Lijnbaan, twee beertjes op de Lijnbaan. Stadhuisplein.
Datering:
1987 - 23-02-1989
Toegangsnummer:
4023
Collectie:
Collectie Jop Pannekoek
Vervaardiger:
Jop (J.) Pannekoek
Auteursrechthouder:
Pannekoek Productions
Annotatie:
Ruw materiaal voor de serie Roets, uitgezonden door de VARA in 1990. Shotlist beschikbaar. Gemeentearchief heeft bijgedragen in kosten en materiaal.
Uitgebreide beschrijving van banden in mapje, doos video/filmUitgebreide beschrijving van banden in mapje, doos video/film. Ruw materiaal, later gemonteerd tot uitzendband VARA. Uitgebreide beschrijving van banden in map. Gemeentearchief heeft bijdrage geleverd in kosten en materiaal aan deze Roets produktie. Opnames en produktietijd in1988 en 1989.
Downloadbaar:
Nee
Speelduur:
01:47:02
Onderwerpen:
Lantaren/Venster (theater/bioscoop vanaf 1978); Roelof Lucas Johannes (Dolf) (R.L.J.) Henkes; Valdemar Hansen (Wally) (V.H.) Elenbaas, 21/04/1912-21/05/2008; Guus (G.) de Ruiter; Museum Boijmans Van Beuningen