Heb jij origineel archief- of beeldmateriaal over Rotterdam waarvan je denkt dat het voor altijd bewaard moet blijven? Vertellen jouw foto’s, brieven of video’s de geschiedenis van Rotterdam? Wie weet is het een mooie aanvulling op de collectie van het stadsarchief.

Vul het formulier en in we nemen contact op.

Lees verder over wat wij doen en wat jij zelf kunt doen: 

Wat bewaart het stadsarchief?

700 jaar geschiedenis van de stad. Onze collectie bestaat uit archieven van de gemeente, maar ook uit archieven van bedrijven, stichtingen, fotografen en bewoners. We bewaren prenten, foto's, films, kaarten, geluidsopnames, boeken, tijdschriften, artikelen en meer dan twintig kilometer aan papieren archiefstukken.  

Verwervingsbeleid

Uitgangspunt voor het verwerven is dat we werken aan een collectie die representatief is voor de Rotterdamse samenleving. In ons verwervingsbeleid kun je lezen hoe we archieven en collecties beoordelen. 

Archiveren, hoe doe je dat?

Hoe maak je je analoge of digitale archief klaar voor opname in het stadsarchief? Lees onze richtlijnen hieronder en neem contact op als je vragen hebt. We helpen je graag op weg. 
 

 

Licenties Creative Commons

Wanneer je een schenking doet aan het archief sluiten we een schenkings- overeenkomst af. Als je auteursrecht- houder bent hebben we ook een licentie nodig voor publicatie en hergebruik. We werken met Creative Commons licenties. 

 

Handige handleidingen

Ben je een maker of instelling in de culturele sector en wil je je archief beter organiseren? Of heb je plannen om een oral history project te doen? Hier vind je handige handleidingen. 

Foto's van de verwoeste stad

Na het bombardement van 14 mei 1940 werden puinfoto’s in mapjes verkocht. Deze krijgen we vaak aangeboden, maar hebben we al voldoende. Lees hier het opmerkelijke verhaal en vind jouw puinfoto’s terug in de collectie.