Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Voor meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal, kijk op onze website.

beacon
79 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
weergave:
Pagina: 6
 
 
Nummer:
BB-4989
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Beschrijving:
Televisieprogramma Rotterdam Turk Television van de Turkse redactie van TV Mozaïek. Gesprek met Turkse afgevaardigde van onderwijsbond ABOP (niet ondertiteld). Muziek, zangeres en buikdanseres. Clip van popgroep. Volksmuziek.
Televisieprogramma Voz Caboverdiana van de Kaapverdiaanse redactie. Nieuws. Item over straatvuil. Aankondiging van een feest. Muziek: band en zangeres.
Televisieprogramma van de Marokkaanse redactie van TV Mozaïek: Marokko in vogelvlucht (niet ondertiteld). Kinderprogramma.
Interview met Kees van Lijster over reorganisatie van Stichting Buitenlandse Werknemers (SBWR). Problemen bij TV Mozaïek, opnamen van de redactie en studio. Muziek.
Speelduur: 60 minuten
Datering:
08-01-1989
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
 
 
 
 
 
Nummer:
BB-4991
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Beschrijving:
Televisieprogramma Voz Caboverdiana van de Kaapverdiaanse redactie van TV Mozaïek, niet ondertiteld. Kaapverdiaanse kinderen in het Nederlands onderwijs, voorlichting over schoolkeuze. Aandacht voor onderwijs in eigen taal (Portugees).
Televisieprogramma van de Marokkaanse redactie van TV Mozaïek: Marokko in vogelvlucht, niet ondertiteld. Kinderprogramma. Muziek, fluitist. Toespraak van Nouzha Benmoussa van Komitee Marokkaanse Vrouwen Rotterdam (KMVR) over problemen van Marokkaanse vrouwen met de Nederlandse gezondheidszorg. Muziek van Latifa Amal.
Speelduur: 41 minuten
Datering:
05-02-1989
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-4820
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Beschrijving:
Arabisch Sesamstraat, kinderprogramma. Televisieprogramma Voz Caboverdiana van de Kaapverdiaanse redactie van TV Mozaiek, geen ondertiteling. Informatie over TV Mozaiek. Voorlichtingsfilm van de GGD over het onderzoek naar baarmoederhalskanker. Informatie over de FOCR. Muziek. Informatie over Poetry Park. Informatie over Kaapverdiaanse radio-uitzendingen. Poppenkast. Viering van de Kaapverdiaanse feestdag 'Dag van het Kind' (1 juni) op een Rotterdamse school.
Speelduur: 60 minuten
Datering:
11-06-1989
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
01:01:33
Onderwerpen:
GGD Rotterdam-Rijnmond
 
 
 
 
 
Nummer:
BB-4843
Titel:
TV Mozaïek
Beschrijving:
Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal met diverse onderwerpen zoals: er is vanaf heden de mogelijkheid om Arabisch en Turks als examenvak te kiezen, dubbele nationaliteit Turken kan bijdragen aan integratie, homoseksuele asielzoekers worden onvoldoende gewezen op hun rechten wat betreft het aanvragen van asiel en het STOA wil een betere regeling voor migrantenradio en migrantentelevisie. Reportage over onderzoek over te laag inschatten van diploma's van migranten door medewerkers van arbeidsbureaus. Een Joegoslavische man die 4 jaar economie heeft gestudeerd in Joegoslavië stond als ongeschoold ingeschreven bij het arbeidsbureau. Gesprek met Jan Hutjes, directeur van het Arbeidsbureau Rotterdam. Interview met een medewerker van Nuffic: organisatie die diploma's op de goede waarde taxeert. Kort verslag over de Marathon van Rotterdam. Topkapi: tentoonstelling over de verbondenheid tussen Nederland en Turkije in het Museum voor Land- en Volkenkunde. Interview met medewerker van het CNV over slechte arbeidsomstandigheden van Turkse werknemers op Aruba die door oliebedrijven van Turkije naar Aruba zijn gehaald. Reportage over Latijns-Amerikaans festival over de verhouding tussen Nederland en Zuid-Amerika in de Doelen. Interview met presentatrice Machteld Cairo. Interview met mevrouw van der Wey, organisatrice van het symposium Vrouwen en Verzet. Kaapverdische muziek. Koninginnedag: Afro-Surinaamse klederdracht en dansvoorstelling in Odeon. Projectleidster Juliette Esajas, Stichting WiNaWan, vertelt over het belang van bewustwording van de eigen identiteit door middel van bijvoorbeeld klederdracht. Kledingontwerpster Raynoldine Breidel praat over de etnische mode. Afrikaanse dans door Ibu Dia. Muziekstuk L'emigrante met zang en gitaar. Speelduur: 52 minuten.
Datering:
06-05-1990 - 13-05-1990
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Onderwerpen:
Museum voor Land- en VolkenkundeCNV (Christelijk Nationaal Vakverbond)
Geografische namen:
 
 
 
Pagina: 6