Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Voor meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal, kijk op onze website.

beacon
 
 
Erfgoedstuk
Geluidsfragment
GV-109-1 Geluidsregistratie van de uitreiking van de Penning van de Leuve aan danspedagoge Corrie Hartong en ...
Nummer:
GV-109-1
Beschrijving:
Geluidsregistratie van de uitreiking van de Penning van de Leuve aan danspedagoge Corrie Hartong en aan cabaretier Alex de Haas voor hun verdiensten voor het culturele leven van Rotterdam, 4 juli 1963, in de Rotterdamse Schouwburg. Deel 1.
01. Vooraankondiging (00' 00")
02. Toespraak door de waarnemend voorzitter van de Rotterdamse Kunststichting over de uitreiking van de penning (00' 15")
03. Muziek (05' 09")
04. Toespraak van W.A. Wagener, kunstcriticus en oud-voorzitter van de Rotterdamse Kunststichting over Corrie Hartong: haar dansopleiding en leraressen, het jaar 1931 als een bijzonder jaar voor de balletwereld (in Rotterdam de oprichting van de Rotterdamse Dansschool), voor de architectuur, de literatuur en de muziekwereld, haar eenvouw, haar boek, haar aandeel in de organisatie van de Nederlandse danswereld en in de choreografie van verschillende soorten balletten, aanbieding van de penning (12' 01")
05. Dankwoord Corrie Hartong (23' 05")
06. Toespraak van Max Tak, recensent en componist van lichte muziek over Alex de Haas: de betekenis van Alex de Haas voor Rotterdam, de betekenis van een kunstenaar voor zijn land en het buitenland, Alex de Haas'veelzijdige talenten, zijn achtergrond en het gehalte van zijn kunst, Alex de Haas als criticus, herinneringen aan enkele schlagers van hem, gelukwensen (26' 46")
Einde opname: 37' 20".
Datering:
04-07-1963
Toegangsnummer:
4011
Collectie:
Collectie Geluid
Vervaardiger:
Rob (R.) Maas
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Downloadbaar:
Nee
Onderwerpen:
Alexander (A.) Nederveen (Alex de Haas)/ Hendrine Cornelia (Corrie) (H.C.) Hartong/ Rotterdamse Kunststichting