Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Voor meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal, kijk op onze website.

beacon
 
 
Erfgoedstuk
Prent
1976-3284 Prent met voorstelling van een meisje met spinwerktuigen in de handen; voor haar twee mannen op de grond. Links de kop van een schaap. Deze prent is gebruikt bij de fabricage van tegels.
Nummer:
1976-3284
Beschrijving:
Prent met voorstelling van een meisje met spinwerktuigen in de handen; voor haar twee mannen op de grond. Links de kop van een schaap. Deze prent is gebruikt bij de fabricage van tegels.
Datering:
1625 - 1650
Toegangsnummer:
4030
Collectie:
Collectie tegelvoorbeelden en tegelsponsen
Vervaardiger:
Cornelis Abrahamsz. (C.A.) Bloemaert
Annotatie:
Doorgeprikt. Rechtsonder, buiten kader: 8. De prent, vervaardigd door Cornelis Bloemaert (1603-1692), maakt deel uit van een serie van 12 prenten getiteld: Lof der luiheid. Zie ook "Twee schaapherders en een herderin met spinrok", Centraal Museum Utrecht, inv. 7008/008. Midden onder: Fila quidem duco quae dant mihi vile lucellum; // Laudibus ast horum Tullius impar erit.
Afmeting:
10x15
Downloadbaar:
Ja