Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Lees meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal op deze pagina.

beacon
 
 
Erfgoedstuk
Foto
2007-2544-06 Aan de Nieuwe Waterweg in Hoek van Holland ligt de Harwichsteiger en het station van Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij.
Links ligt de Harwichboot "Copenhagen" van de Great Eastern Railway. Foto is genomen vanaf het dak van de Amerikaloods op de Amerikasteiger.
Nummer:
2007-2544-06
Beschrijving:
Aan de Nieuwe Waterweg in Hoek van Holland ligt de Harwichsteiger en het station van Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij.
Links ligt de Harwichboot "Copenhagen" van de Great Eastern Railway. Foto is genomen vanaf het dak van de Amerikaloods op de Amerikasteiger.
Datering:
1905-1913
Toegangsnummer:
4150
Collectie:
Collectie C. Vreedenburgh.
Vervaardiger:
(fotograaf): Cornelis (C.) Vreedenburgh
Auteursrechthouder:
Gemeente Rotterdam (Stadsarchief) CC-BY-NC
Annotatie:
De schepen van de Great Eastern Railway hadden namen van steden in Europa waar de internationale treinen vanuit Hoek van Holland stopten, zoals "Amsterdam", "Berlin", "Vienna", "Dresden", "Copenhagen", "Munich" en "St. Petersburg".
Downloadbaar:
Ja
Geografische namen: