Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Lees meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal op deze pagina.

beacon
 
 
Erfgoedstuk
Foto
2007-2544-08 Overzicht panden in Hoek van Holland met van links naar rechts scheepsrapportagekantoor van L. Smit & Co's Sleepdienst, directiegebouw van Rijkswaterstaat, eerste postkantoor van Hoek van Holland en scheepsrapportagekantoor van G. Dirkzwager (op de gevel staat "G. Dirkzwager, ship agent and reporter, Hoek van Holland and Maassluis").
Nummer:
2007-2544-08
Beschrijving:
Overzicht panden in Hoek van Holland met van links naar rechts scheepsrapportagekantoor van L. Smit & Co's Sleepdienst, directiegebouw van Rijkswaterstaat, eerste postkantoor van Hoek van Holland en scheepsrapportagekantoor van G. Dirkzwager (op de gevel staat "G. Dirkzwager, ship agent and reporter, Hoek van Holland and Maassluis").
Datering:
1911
Toegangsnummer:
4150
Collectie:
Collectie C. Vreedenburgh.
Vervaardiger:
(fotograaf): Cornelis (C.) Vreedenburgh
Auteursrechthouder:
Gemeente Rotterdam (Stadsarchief) CC-BY-NC
Annotatie:
Het directiegebouw van Rijkswaterstaat werd op 21 augustus 1863 aanbesteed. Waarschijnlijk werkte ir. Pieter Caland vanuit dit gebouw aan de aanleg van de Nieuwe Waterweg. Het gebouw werd tijdens WO2 afgebroken door de Duitsers.
Downloadbaar:
Ja
Geografische namen: