Uw zoekacties: Beeldbank
Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Lees meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal op deze pagina.

beacon
 
 
Geluidsfragment
44 Interview met mevr. Edna Fortes door M. M. Schut. De geïnterviewde is een 49-jarige vrouw met een Caboverdeaanse ...
Nummer:
44
Titel:
Storia de nhas Pais: Edna Fortes
Beschrijving:
Interview met mevr. Edna Fortes door M. M. Schut. De geïnterviewde is een 49-jarige vrouw met een Caboverdeaanse achtergrond, geboren en wonende te Rotterdam. Zij is de dochter van twee Caboverdeaanse ouders die geëmigreerd zijn vanuit Cabo Verde. Haar vader emigreerde direct naar Nederland en haar moeder is via een omweg hier gekomen. In 2014 heeft zij als vrijwilliger meegewerkt aan het oral history project Storia de nhas Pais. Ten behoeve van het project heeft zij een interview afgenomen met haar vader Daniel dos Santos Fortes.
Ze spreekt over het belang van het vastleggen van de verhalen van de Caboverdeaanse gemeenschap, met name van de eerste generatie. Deze generatie heeft veel doorstaan om naar Nederland te komen en daarmee vele deuren geopend voor de generaties daarna. Volgens de geïnterviewde is waardering alleen niet genoeg en het vastleggen van deze verhalen fungeert als een tastbare vorm van erkenning. De geïnterviewde gelooft dat kennis hebben van andermans cultuur en gemeenschap wederzijds begrip creëert en de mogelijkheid geeft om optimaal gebruik te maken van ieders sterke eigenschappen, waardoor de gehele maatschappij kan profiteren
Datering:
18-12-2020
Toegangsnummer:
4310
Collectie:
Oral History
Vervaardiger:
Night Spaces: Culture, Migration and Integration in Europe (NITE)/ Stichting Rotterdam Vertelt
Auteursrechthouder:
Night Spaces: Culture, Migration and Integration in Europe (NITE)/ Stichting Rotterdam Vertelt
Annotatie:
Storia de nhas Pais is een project waarin Rotterdammers met een Kaapverdiaanse achtergrond oral history interviews afnamen bij Kaapverdianen die tussen 1955 en 1975 aankwamen in de stad en er een bestaan opbouwden. Het project werd in 2014 opgezet door Stichting Rotterdam Vertelt. In 2021 is het project aangevuld met interviews waarin de interviewers werd gevraagd naar hun beweegredenen om mee te doen aan Storia de nhas Pais, en zijn de transcripties gemaakt in het kader van het onderzoeksproject Night Spaces: Culture, Migration and Integration in Europe (NITE) van de Universiteit Leiden.
Downloadbaar:
Ja
Trefwoorden:
Geografische namen: