Uw zoekacties: Beeldbank
Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Lees meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal op deze pagina.

beacon
 
 
Geluidsfragment
45 Interview met dhr. Leovegildo Vieira door M. M. Schut en S. Kersbergen. De geïnterviewde is een 38-jarige ...
Nummer:
45
Titel:
Storia de nhas Pais: Leovegildo Vieira
Beschrijving:
Interview met dhr. Leovegildo Vieira door M. M. Schut en S. Kersbergen. De geïnterviewde is een 38-jarige man met een Caboverdeaanse achtergrond, geboren en wonende te Rotterdam. Hij is de zoon van twee Caboverdeaanse ouders die geëmigreerd zijn vanuit Cabo Verde, Dhr. Vieira vertelt hoe het is om op te groeien als zoon van Caboverdiaanse migranten in Rotterdam, de Caboverdeaanse taal en cultuur, zijn eigen muziek, hiphop, uitgaan en de betekenis van de nacht.
Datering:
14-12-2020
Toegangsnummer:
4310
Collectie:
Oral History
Vervaardiger:
Night Spaces: Culture, Migration and Integration in Europe (NITE)/ Stichting Rotterdam Vertelt
Auteursrechthouder:
Night Spaces: Culture, Migration and Integration in Europe (NITE)/ Stichting Rotterdam Vertelt
Annotatie:
Storia de nhas Pais is een project waarin Rotterdammers met een Kaapverdiaanse achtergrond oral history interviews afnamen bij Kaapverdianen die tussen 1955 en 1975 aankwamen in de stad en er een bestaan opbouwden. Het project werd in 2014 opgezet door Stichting Rotterdam Vertelt. In 2021 is het project aangevuld met interviews waarin de interviewers werd gevraagd naar hun beweegredenen om mee te doen aan Storia de nhas Pais, en zijn de transcripties gemaakt in het kader van het onderzoeksproject Night Spaces: Culture, Migration and Integration in Europe (NITE) van de Universiteit Leiden.
Downloadbaar:
Ja
Geografische namen: