Uw zoekacties: Beeldbank
Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Lees meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal op deze pagina.

beacon
 
 
Geluidsfragment
47 Interview met mevr. Wendy Ramos Monteiro door M. M. Schut en S. Kersbergen. Interview heeft online plaatsgevonden. ...
Nummer:
47
Titel:
Storia de nhas Pais: Wendy Ramos Monteiro
Beschrijving:
Interview met mevr. Wendy Ramos Monteiro door M. M. Schut en S. Kersbergen. Interview heeft online plaatsgevonden. De geïnterviewde is een 35-jarige vrouw met een Caboverdeaanse achtergrond, geboren en wonende te Rotterdam. Zij is de dochter van twee Caboverdeaanse ouders die geëmigreerd zijn vanuit Cabo Verde. In 2014 heeft zij als vrijwilliger meegewerkt aan het oral history project Storia de nhas Pais. Ten behoeve van het project heeft zij twee interviews afgenomen met 1e generatie Caboverdeaanse migranten in Rotterdam, waaronder één met mevrouw Maria Ibrantina Scholte-Silva. Ze vertelt over haar deelname aan Storia, haar ervaringen als kind van Caboverdeaanse ouders in Rotterdam, (familie)feesten en het maken van contact met de Caboverdeaanse gemeenschap d.m.v het schrijven van gedichten (bijgevoegd).
Datering:
03/12/2020
Toegangsnummer:
4310
Collectie:
Oral History
Vervaardiger:
Night Spaces: Culture, Migration and Integration in Europe (NITE)/ Stichting Rotterdam Vertelt
Auteursrechthouder:
Night Spaces: Culture, Migration and Integration in Europe (NITE)/ Stichting Rotterdam Vertelt
Annotatie:
Storia de nhas Pais is een project waarin Rotterdammers met een Kaapverdiaanse achtergrond oral history interviews afnamen bij Kaapverdianen die tussen 1955 en 1975 aankwamen in de stad en er een bestaan opbouwden. Het project werd in 2014 opgezet door Stichting Rotterdam Vertelt. In 2021 is het project aangevuld met interviews waarin de interviewers werd gevraagd naar hun beweegredenen om mee te doen aan Storia de nhas Pais, en zijn de transcripties gemaakt in het kader van het onderzoeksproject Night Spaces: Culture, Migration and Integration in Europe (NITE) van de Universiteit Leiden.
Downloadbaar:
Ja
Geografische namen: