Uw zoekacties: Beeldbank
Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Lees meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal op deze pagina.

beacon
 
 
Geluidsfragment
46 Interview met dhr. Nelson Lopes door M. M. Schut en S. Kersbergen. De geïnterviewde is een 39-jarig ...
Nummer:
46
Titel:
Storia de nhas Pais: Nelson Lopes
Beschrijving:
Interview met dhr. Nelson Lopes door M. M. Schut en S. Kersbergen. De geïnterviewde is een 39-jarig man met een Kaapverdiaanse achtergrond, geboren en wonende te Rotterdam. Hij is de zoon van twee Kaapverdiaanse ouders die geëmigreerd zijn naar Nederland. In 2014 heeft de geïnterviewde als vrijwilliger meegewerkt aan het oral history project Storia de nhas Pais. Ten behoeve van het project heeft hij een interview afgenomen met zijn oom Manuel dos Santos Lima. Dhr. Lopes vertelt over zijn familiegeschiedenis, over zijn werk als beveiliger en zorgcoördinator, over het belang van het vastleggen van verhalen van de Kaapverdiaanse gemeenschap, en over het uitgaansleven in Rotterdam.
Datering:
24-12-2020
Toegangsnummer:
4310
Collectie:
Oral History
Vervaardiger:
Night Spaces: Culture, Migration and Integration in Europe (NITE)/ Stichting Rotterdam Vertelt
Auteursrechthouder:
Night Spaces: Culture, Migration and Integration in Europe (NITE)/ Stichting Rotterdam Vertelt
Annotatie:
Storia de nhas Pais is een project waarin Rotterdammers met een Kaapverdiaanse achtergrond oral history interviews afnamen bij Kaapverdianen die tussen 1955 en 1975 aankwamen in de stad en er een bestaan opbouwden. Het project werd in 2014 opgezet door Stichting Rotterdam Vertelt. In 2021 is het project aangevuld met interviews waarin de interviewers werd gevraagd naar hun beweegredenen om mee te doen aan Storia de nhas Pais, en zijn de transcripties gemaakt in het kader van het onderzoeksproject Night Spaces: Culture, Migration and Integration in Europe (NITE) van de Universiteit Leiden.
Downloadbaar:
Ja
Trefwoorden:
Geografische namen: