Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Voor meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal, kijk op onze website.

beacon
3 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
weergave:
 
 
Erfgoedstuk
Foto
1983-2907 Overzicht vanaf de toren van het stadhuis in de richting van de Delftse Poort en de Schie. Rechts het Station Hofplein en verderop het oostelijk stadsdeel met de wijken Oude Noorden en Crooswijk.
Nummer:
1983-2907
Beschrijving:
Overzicht vanaf de toren van het stadhuis in de richting van de Delftse Poort en de Schie. Rechts het Station Hofplein en verderop het oostelijk stadsdeel met de wijken Oude Noorden en Crooswijk.
Datering:
1925
Toegangsnummer:
4232
Collectie:
Collectie panorama en luchtfoto's
Vervaardiger:
Onbekend
Downloadbaar:
Ja
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Foto
IV-338-82 Overzicht vanaf de Sint-Laurenskerktoren van de wederopbouw in de omgeving van het verbindingskanaal tussen de Delftsevaart en de Rotte, met in het midden de Meent en rechts het spoorviaduct over de Binnenrotte. Op de achtergrond van links naar rechts het hoofdbureau van de politie aan het Haagseveer, de Schiekade, Station Hofplein en rechts de Incassobank aan de Goudsesingel en Rotterdam-Oost.
Nummer:
IV-338-82
Beschrijving:
Overzicht vanaf de Sint-Laurenskerktoren van de wederopbouw in de omgeving van het verbindingskanaal tussen de Delftsevaart en de Rotte, met in het midden de Meent en rechts het spoorviaduct over de Binnenrotte. Op de achtergrond van links naar rechts het hoofdbureau van de politie aan het Haagseveer, de Schiekade, Station Hofplein en rechts de Incassobank aan de Goudsesingel en Rotterdam-Oost.
Datering:
1943
Toegangsnummer:
4232
Collectie:
Collectie panorama en luchtfoto's
Vervaardiger:
Gerrit (G.) Burg, ca. 1930-ca. 1960
Auteursrechthouder:
Ronde, R.B.H.J.
Annotatie:
Zie ook III-176-02.
Downloadbaar:
Nee
Trefwoorden:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Foto
IX-1878-00-01-07 Overzicht van de Mariniersweg en omgeving, met op de voorgrond de Oudehaven, bij de Blaak, en rechts de Nieuwehaven met de Roobrug en het Groenendaal. Links de Hoogstraat en de Christiaan Huygensschool aan de Hoofdsteeg, verderop winkels en de Gemeentebibliotheek aan de Nieuwemarkt. Op de achtergrond de Goudsesingel en de wijk Crooswijk.
Nummer:
IX-1878-00-01-07
Beschrijving:
Overzicht van de Mariniersweg en omgeving, met op de voorgrond de Oudehaven, bij de Blaak, en rechts de Nieuwehaven met de Roobrug en het Groenendaal. Links de Hoogstraat en de Christiaan Huygensschool aan de Hoofdsteeg, verderop winkels en de Gemeentebibliotheek aan de Nieuwemarkt. Op de achtergrond de Goudsesingel en de wijk Crooswijk.
Datering:
1954
Toegangsnummer:
4232
Collectie:
Collectie panorama en luchtfoto's
Vervaardiger:
Johannes Franciscus Henricus (J.F.H.) Roovers, 1912-2000
Auteursrechthouder:
Voet, H.A.
Downloadbaar:
Nee