Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Voor meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal, kijk op onze website.

beacon
2 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
weergave:
 
 
Geen afbeelding
Geluidsfragment
GV-800 Geluidsregistratie van twee uitzendingen van het radioprogramma Een middagje stoomradio, 15 en 22 januari ...
Nummer:
GV-800
Beschrijving:
Geluidsregistratie van twee uitzendingen van het radioprogramma Een middagje stoomradio, 15 en 22 januari 1975, waarin aandfacht wordt geschonken aan de musicus en componist Henri L.A. Theunisse en de in Rotterdam geboren publicist en vrijdenker Frits (Carl Friedrich) Kief.
01. Henri L.A. Theunisse, musicus en componist van het lichte lied. Geboren 1887 te Londen, overleden 30 april 1956 te Amsterdam. Rotterdamse periode: studeerde piano bij Theo van der Pas; was kapelmeester in Tivoli-bioscoop, dirigent in de dancings Palatina en Metropool. Componeerde populaire liedjes vanaf 1926: Als de zon schijnt door de ruiten, gezongen door het Duo Hofman; Kijk je 's avonds even naar de sterren, gezongen door Mieke Telkamp; M'n tante Alida, gezongen door Willy Derby; Adieu wij moeten elkander groeten, gezongen door Christine Nesner en Kees Pruis.
02. Gesprek met Frits (Carl Friedrich) Kief, geboren 20 mei 1908 te Rotterdam, sinds 11 januari 1933 woonachtig in Amsterdam.
Schooltijd in Rotterdam, ambachtsschool en academie - levensbeschouwing - aanhanger van Gorter en Rosa Luzemburg - sterk antimilitaristisch 0 via lezen van Marx tot socialisme en vrijdenkelrij - voor 1940 in feite anarchistisch na de oorlog ietwat gekerstend: Buskes, Banning. Leeft uit 2 standpunten: de natuurwetenschappelijke visie en volgens de marxistische sociologie; belangstelling voor paranormale verschijnselen.
Einde opname: 34' 30'.
Datering:
15-01-1975 - 22-01-1975
Toegangsnummer:
4011
Collectie:
Collectie Geluid
Auteursrechthouder:
VARA
Onderwerpen:
Kief, Frits/ Henri L.A. Theunisse
 
 
 
 
 
Geluidsfragment
GV-1107 Geluidsregistratie van een bijeenkomst in de Lantaren, getiteld anarchistische schrijvers. Anton Constandse ...
Nummer:
GV-1107
Beschrijving:
Geluidsregistratie van een bijeenkomst in de Lantaren, getiteld anarchistische schrijvers. Anton Constandse en Arthur Lehning, 15 december 1978.
Datering:
15-12-1978
Toegangsnummer:
4011
Collectie:
Collectie Geluid
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Downloadbaar:
Ja
Trefwoorden: