Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Voor meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal, kijk op onze website.

beacon
2 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
weergave:
 
 
Erfgoedstuk
Foto
1967-949 Luchtopname van het Hofplein en omgeving, met op de voorgrond de Stationsweg en de Kruiskade, rechts de Coolsingel met De Doelen, de Delftse Poort en de Delftsevaart, links de Rotterdamse Schie met daarachter het Station Hofplein en café-restaurant Loos. Rechtsboven de Rotte en de Pompenburgsingel met de Blauwe molen.
Nummer:
1967-949
Beschrijving:
Luchtopname van het Hofplein en omgeving, met op de voorgrond de Stationsweg en de Kruiskade, rechts de Coolsingel met De Doelen, de Delftse Poort en de Delftsevaart, links de Rotterdamse Schie met daarachter het Station Hofplein en café-restaurant Loos. Rechtsboven de Rotte en de Pompenburgsingel met de Blauwe molen.
Datering:
1937
Toegangsnummer:
4232
Collectie:
Collectie panorama en luchtfoto's
Vervaardiger:
KLM Aerocarto
Annotatie:
Zie ook III-168-03-15.
Downloadbaar:
Ja
Trefwoorden:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Foto
IV-343-17 Overzicht vanaf het terras van het café-restaurant Loos van het Stroveer en omgeving. Op de achtergrond in de verte links de Koninginnekerk aan de Boezem, meer naar voren het schoolgebouw aan het Boschje, en rechts de Incassobank aan de Goudsesingel. Op de voorgrond enkele schuren en een leeg gebied als gevolg van het Duitse bombardement van 1940.
Nummer:
IV-343-17
Beschrijving:
Overzicht vanaf het terras van het café-restaurant Loos van het Stroveer en omgeving. Op de achtergrond in de verte links de Koninginnekerk aan de Boezem, meer naar voren het schoolgebouw aan het Boschje, en rechts de Incassobank aan de Goudsesingel. Op de voorgrond enkele schuren en een leeg gebied als gevolg van het Duitse bombardement van 1940.
Datering:
1942
Toegangsnummer:
4232
Collectie:
Collectie panorama en luchtfoto's
Vervaardiger:
Hendrik Ferdinand (H.F.) Grimeijer
Auteursrechthouder:
Gemeente Rotterdam (Stadsarchief)
Downloadbaar:
Ja
Trefwoorden:
Geografische namen: