Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Voor meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal, kijk op onze website.

beacon
48 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
weergave:
Pagina: 1
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-3885
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Beschrijving:
Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal met diverse onderwerpen zoals: de openstelling van de Europese grenzen zal niet direct leiden tot een toename van het aantal migranten in Nederland, vrouwen van Surinaamse en Antilliaanse afkomst hebben een grotere kans om Aids te krijgen, volgens het WRR moeten etnische minderheden niet langer gereduceerd zijn tot een object van zorg, de verpleegtehuizen in Rotterdam en omgeving hebben een personeeltekort van 100 mensen: jongeren worden opgeroepen te solliciteren, het Arbeidsbureau geeft Turken en Marokkanen meer aandacht, volgens de Stichting Buitenlandse Werknemers gaat het niet goed met allochtonen in Rotterdam m.b.t. werk, gezondheid en woningen, bij het Ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid zijn 86.000 werkelozen zoek, Jan Maat van de CD is van de kieslijsten van de gemeenteraadverkiezingen in Utrecht en Rotterdam geschrapt, de gezondheid van mensen in de oude wijken van Rotterdam is slecht. Reportage over de expositie Wayang Revolusie over rol van Wayang in de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië in het Museum voor Volkenkunde. Reportage over een initiatief voor werkeloze jongeren in clubhuis de Boeg in het oude Noorden. Door middel van de opzet van een vacaturebank worden jongeren aan het werk geholpen. Interviews met initiatiefnemer en medewerker van het arbeidsbureau. Optreden Karishma. Reportage over problemen m.b.t. migranten en toegang tot de gemeenteraad. Interview met dhr. Niyazi Terzi die een eigen afdeling heeft opgericht binnen PvdA om zodoende zoveel mogelijk invloed uit te oefenen. Hij wil uiteindelijk met voorkeursstemmen in de gemeenteraad komen. Rabin Baldewsigh bezoekt in Italië de begraafplaats van kunstenaar, schrijver en dichter Pier Paolo Pasolini. Reportage over Turks huiskamerproject in het Oude Noorden waar Turkse vrouwen in eigen ruimte bij elkaar kunnen komen en allerlei activiteiten ondernemen. Studiogesprek met iniatiefnemer.
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Vervaardiger:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
00:58:11
Onderwerpen:
Linden, Liane van der
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-3843
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Beschrijving:
Televisieprogramma's van de algemene en Portugese redactie van TV Mozaïek. Internationaal kinderfeest voor kinderen van basisscholen in het Oude westen in Odeon met volksdansen, breakdance en spelletjes. Op de jeugdafdeling van de gemeentebibliotheek zijn boeken te leen in verschillende talen. Turkse protestzanger Cem Karaça vertelt en zingt. In de Larenkamp geven diverse mensen commentaar op het aantal zetels die de Centrumpartij heeft gehaald bij de gemeenteraadsverkiezingen. Gesprekken over fascisme en racisme. Gesprek met de Britse dichter en musicus Linton Kwesi Johnson over racisme. Het tweede gedeelte is het programma Saudades van de Portugese redactie, geen ondertiteling. Belang van de oprichting van TV Mozaïek wordt belicht. Nieuws. Verslag van de viering van de Anjer Revolutie door Portugezen, Kaapverdianen en Nederlanders. Voetbal. Vrouwen vertellen over een naaicursus. Portugees nieuws over onder andere sport (wielrennen en voetbal). Optreden Portugese volkszanger.
Datering:
17-05-1984
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
00:57:58
Onderwerpen:
Schellekens, HansTV MozaïekBibliotheek Rotterdam
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-3852
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Beschrijving:
Televisieprogramma van de algemene en Joegoslavische redacties van TV Mozaïek. Geënsceneerde voorlichtingsfilm 'Sport mij niet gezien' om sporten onder migranten te bevorderen. Muziek van Turquoise. Poetry Park 1986 met onder andere een sfeerreportage en de dichter Breyten Breytenbach en de groepen Carte Sejour en Fatala. Het tweede gedeelte is van de Joegoslavische redactie, geen ondertiteling. Optreden popgroep. Nieuws. Diverse reportages met interviews. Dans en muziek.
Datering:
1986 - 1988
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
00:58:25
Geografische namen:
Gebeurtenis:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-5266
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Beschrijving:
Televisieprogramma Sol y Sombra van de Spaanse redactie van TV Mozaïek, niet ondertiteld. Muziek. Informatie over een nieuwe regeling voor gezinshereniging. In het kader van de manifestatie Kleurrijk Rotterdam is een Spaanse dag georganiseerd in de Centrale Bibliotheek. Diverse muziek- en dansoptredens. Spaanse voetbalclub verhuist van het Schuttersveld in Crooswijk naar het Gemeentelijk Sportcomplex Gordelweg. Muziek. Mozaiek Muziek, muziekclips. Informatie over de Centrale Bibliotheek.
Speelduur: 60 minuten
Datering:
14-10-1987 - 24-10-1987
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Downloadbaar:
Ja