Uw zoekacties: Beeldbank
Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Lees meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal op deze pagina.

beacon
 
 
Erfgoedstuk
Foto
2007-2544-01 Overzichtsfoto vanaf de hoge vuurtoren met links de Harwichsteiger en het station van Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij aan de Nieuwe Waterweg in Hoek van Holland. Naast het station ligt de Harwichboot "Copenhagen" van de Great Eastern Railway. Achter het station de lage vuurtoren aan de Berghaven en ongeveer in het midden de locomotievenloods en rijtuigloods van de spoorwegen. De witte huizen op de achtergrond zijn woningen voor loodsen en voor ambtenaren op de "Oude Hoek". Op de achtergrond rechts is de houten Nederlands Hervormde kerk op de "Oude Hoek" te zien. Helemaal rechts de stallen van de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij.
Nummer:
2007-2544-01
Beschrijving:
Overzichtsfoto vanaf de hoge vuurtoren met links de Harwichsteiger en het station van Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij aan de Nieuwe Waterweg in Hoek van Holland. Naast het station ligt de Harwichboot "Copenhagen" van de Great Eastern Railway. Achter het station de lage vuurtoren aan de Berghaven en ongeveer in het midden de locomotievenloods en rijtuigloods van de spoorwegen. De witte huizen op de achtergrond zijn woningen voor loodsen en voor ambtenaren op de "Oude Hoek". Op de achtergrond rechts is de houten Nederlands Hervormde kerk op de "Oude Hoek" te zien. Helemaal rechts de stallen van de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij.
Datering:
1905-1913
Toegangsnummer:
4150
Collectie:
Collectie C. Vreedenburgh.
Vervaardiger:
(fotograaf): Cornelis (C.) Vreedenburgh
Auteursrechthouder:
Gemeente Rotterdam (Stadsarchief) CC-BY-NC
Annotatie:
De stallen waren bedoeld voor paarden die met de Harwichboot werden vervoerd. In 1980 zijn de stallen gesloopt.
Downloadbaar:
Ja
Geografische namen: