Uw zoekacties: Beeldbank
Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Lees meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal op deze pagina.

beacon
 
 
Erfgoedstuk
Foto
2007-2544-04 Reddingboot "Emile Robin" van de Zuidhollandse Maatschappij tot Redding van Schipbreukelingen, komt uit de Zandweg en wordt door paarden naar zee getrokken voor een oefening. Het derde pand van links is "Hotel Hoek van Holland", rechts (met puntdak) is het eerste postkantoor van Hoek van Holland.
Nummer:
2007-2544-04
Beschrijving:
Reddingboot "Emile Robin" van de Zuidhollandse Maatschappij tot Redding van Schipbreukelingen, komt uit de Zandweg en wordt door paarden naar zee getrokken voor een oefening. Het derde pand van links is "Hotel Hoek van Holland", rechts (met puntdak) is het eerste postkantoor van Hoek van Holland.
Datering:
1911
Toegangsnummer:
4150
Collectie:
Collectie C. Vreedenburgh.
Vervaardiger:
(fotograaf): Cornelis (C.) Vreedenburgh
Auteursrechthouder:
Gemeente Rotterdam (Stadsarchief) CC-BY-NC
Annotatie:
In 1911 heette de Strandweg officieel nog Rijksstraatweg naar 's-Gravezande. De foto is genomen vanaf het dak van het directiegebouw van Rijkswaterstaat.
Downloadbaar:
Ja