Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Lees meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal op deze pagina.

beacon
 
 
Erfgoedstuk
Foto
VII-449 Luchtopname van de omgeving van de Oudehaven, met vooraan links het Bolwerk en een deel van de spoorbrug over de Nieuwe Maas, ter hoogte van de Wijnhaven. Op de hoek van de Oudehaven bij de Geldersekade het Witte Huis. Aan het eind van de Oudehaven het gebouw Plan C en daarachter het Beursstation. Op de voorgrond de Koningsbrug (Vier Leeuwenbrug), rechts daarvan het Oudehoofdplein en het westelijk eind van het Haringvliet, ter hoogte van de Spaansekade. Uit het zuidoosten.
Nummer:
VII-449
Titel:
Om 't Witte Huis. (Te Rotterdam)
Beschrijving:
Luchtopname van de omgeving van de Oudehaven, met vooraan links het Bolwerk en een deel van de spoorbrug over de Nieuwe Maas, ter hoogte van de Wijnhaven. Op de hoek van de Oudehaven bij de Geldersekade het Witte Huis. Aan het eind van de Oudehaven het gebouw Plan C en daarachter het Beursstation. Op de voorgrond de Koningsbrug (Vier Leeuwenbrug), rechts daarvan het Oudehoofdplein en het westelijk eind van het Haringvliet, ter hoogte van de Spaansekade. Uit het zuidoosten.
Datering:
1933
Toegangsnummer:
4232
Collectie:
Collectie panorama en luchtfoto's
Vervaardiger:
KLM Aerocarto
Annotatie:
Zie in P. Ratsma, Prospecten van Rotterdam (1997), blz. 111-112 en afb. 4.36.
Downloadbaar:
Ja
Trefwoorden: