Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Voor meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal, kijk op onze website.

Filter: Filmx
beacon
4 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
weergave:
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-3962
Titel:
Verplaatsen van havenkranen
Beschrijving:
Oefeningen in militair kamp. Het verplaatsen van een gemeentelijke havenkraan.
Speelduur: 9 minuten
Datering:
1960 - 1970
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Vervaardiger:
Chris (CHR.) den Braber
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Annotatie:
Film is onderdeel van een schenking van 4 films.
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
00:09:00
Trefwoorden:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-0703-2
Titel:
Rotterdam herstelt zijn kademuren
Beschrijving:
"Een film over het havenherstel, samengesteld door de afd. Havenwerken en de Fototechnische Dienst van de Dienst Gemeentewerken." September 1944 blies de bezetter 40% van de kademuren in de haven op. Kaarten en tekeningen illustreren de naoorlogse herstelplannen; vergaderen en ontwerpen. Het ruimen van zware blokken puin uit het water. Beschrijving herbouw kademuren aan Wilheminapier, Rijn- en Maashaven; technische details. Met commentaar.
Datering:
1946 - 1947
Toegangsnummer:
4003
Collectie:
Audiovisuele en multimedia producties Dienst Gemeentewerken
Vervaardiger:
Fototechnische Dienst Rotterdam ( Gemeentewerken, Openbare Werken )
Auteursrechthouder:
Gemeentewerken Rotterdam
Downloadbaar:
Nee
Speelduur:
002200
 
 
 
 
 
Geen afbeelding
Nummer:
BB-7516
Titel:
150 Jaar Havenarbeid : eerbetoon aan het havenvak
Beschrijving:
Documentaireserie in 11 delen van programmamaker, geschoold havenman en Rotterdammer Frits Bom. De geschiedenis van de Rotterdamse haven en het leven van de Rotterdamse havenarbeider. Dit filmisch relaas biedt een kijk in de geschiedenis van de Rotterdamse haven en het leven van de Rotterdamse havenarbeider. De zwaarte van de havenarbeid en het havenplezier. Niets wordt overgeslagen : exclusieve oorlogsbeelden van toen, de gereedschappen, ook die verboden waren. Van de trekschuit tot aan reusachtige containerkranen. Niets blijft onbesproken, dus ook getuigenissen en beelden van de kleine en grote diefstallen, wie er aan meededen en met openhartige schuldbekentenissen. Maar ook de 'ketoorpikken'. Welke havenbaronnen deugden wel.
Deel 1 'Waar gebeurd' - De Nieuwe Maas en de gedempte havens in de oude en nieuwe situatie. Speelduur 0:18:15.
Deel 2 'Rare praat' - Wat deed een bootwerker/havenarbeider eigenlijk? Haventaal op z'n Rotterdams. Speelduur 0:10:20.
Deel 3 'Hoe het begon' - De driehoekstad in de loop der eeuwen. Zakkendragers en havenstakingen. Hein Mol schreef over bootwerkers en de omstandigheden waaronder ze werkten (1890-1930). Speelduur 0:15:15.
Deel 4 'Een echt vak' - Goederenoverslag met verhalen van oud werknemers uit het stukgoed, het massagoed, de containers en het roll-on, roll-off transport. Ontwikkelingen en automatisering. Speelduur 0:33:00.
Deel 5 'Oorlog en wederopbouw' - Stadsbeelden van de jaren 30 en vele foto's van Rinus Bom met afbeeldingen van het vernietigde centrum en havens tijdens de oorlog. Opening van de Parksluizen. Toespraken van de Burgemeesters Drooglever Fortuyn (1932) en Oud (1938). Speelduur 0:11:25.
Deel 6 'Schooltijd' - 1953 Start van de Havenvakschool. Het aanzien en niveau van het beroep havenarbeider moest omhoog. Vier inspirators : Jan Backx (Thomsen's Havenbedrijf en voorzitter SVZ), Frans Kruis (opsteller model en grondlegger Havenvakschool), Teychiné Stakenburg (secretaris SVZ) en Prof. Rutten
Datering:
2013
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Vervaardiger:
Frits (F.) Bom
Auteursrechthouder:
Source 1 media B.V./ Derden
Annotatie:
Drie dvd's , 11 delen. Zichtkopie Z 2677, Z 2678 en Z 2679 vormen een geheel. Extern beeldmateriaal Havenmuseum, Havenbedrijf Rotterdam NV2, EMO, ECT, Matrans, SAR, NCRV, Studio Analoog, Teun BV, Deltalinqs, nabestaanden Dr. J. Ph. Backx.
Zie ook www.hollanddocu.com en www.televisieman.nl
Speelduur:
034600
Onderwerpen:
Mol, HeinPieter (P.) Droogleever Fortuyn, 28/12/1868-06/09/1938Pieter Jacobus (P.J.) OudChristiaan Louis (C.L.) Schepp, 05/02/1876-09/02/1948Johannes Philippus (Jan) (J.P.) Backx, 1903-1982
Geografische namen: