Uw zoekacties: Beeldbank
Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Voor meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal, kijk op onze website.

>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: trefwoord:Suriname
beacon
28 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
weergave:
Pagina: 1
BB-4984 Televisieprogramma van de Italiaanse redactie van TV Mozaïek: Tele Azzurra. Reportage over de botanische tuin ...
 
 
Geen afbeelding
Film
BB-4984 Televisieprogramma van de Italiaanse redactie van TV Mozaïek: Tele Azzurra. Reportage over de botanische tuin in Kralingen. Interview met beheerder Vittorio Antuzzi. Informatie over vakantiekeuring van de auto door de ANWB. Tevens informatie over reisverzekeringen, de reis- en kredietbrief en de alarmcentrale van de ANWB. Muziek door Quirino.
Televisieprogramma van de Surinaamse redactie van TV Mozaïek: Tamarin. Art Tamarin: kunstenaar Cyrill Chin See Chong vertelt over zijn werk. Tamarin Skoop: cijfers over de bevolking van Suriname gepubliceerd in het Jaarboek van het Algemeen Bureau voor de Statistiek. Stichting Terug naar Suriname meldt toename van bereidheid tot terugkeer. Klachten over visa voor Suriname. Brochure voor vakantiewerkers uitgegeven door het CNV. Kwijtschelding van Reinigingsrecht. Informatie over aanslagen Rioolrecht. Project Rotterdam Werkt zoekt langdurig werklozen voor ervaringsplaatsen bij de brandweer. Introductie van het Sofi-nummer. Stichting Omroep Mozaïek is in 1988 gestart met radioprogramma's voor migrantenjongeren getiteld Radio Mega. Beeldhouwster Helen Ferdinand heeft een Europese prijs gekregen. Tamarin Aktua: problematiek van zwarte en witte scholen. Interview met schoolhoofd van Openbare Basisschool De Floriade. Onderwijskundigen spreken over de eenzijdige boodschap in lesmateriaal. Dhr. J. M. van Lier, hoofd Stafafdeling Onderwijs van de Gemeente Rotterdam. Voorlichting van de ANWB over o.a. reisverzekeringen.
Speelduur: 60 minuten
Nummer:
BB-4984
Titel:
TV Mozaïek
Datering:
06-1988
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Documentsoort:
Bewegend beeld
Geografische namen:
 
 
 
BB-4818 Televisieprogramma`s van de Chinese, Pakistaanse en Surinaamse redacties van TV Mozaïek, niet ondertiteld. ...
 
 
 
 
 
BB-4990 Televisieprogramma van de Surinaamse redactie van TV Mozaïek: Tamarin. Surinaamse band Yakki Famirie, ...
BB-3601 Actualiteitenprogramma 6de Etage voor allochtone jongeren, deel I (zie BB-3602 ). Fragment van het Surinaamse ...
 
 
 
 
 
BB-4985 Televisieprogramma van de Surinaamse redactie van TV Mozaïek: Tamarin. Interview met J. Landbrug over de ...
BB-4836 Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal met diverse ...
 
 
Geen afbeelding
Film
BB-4836 Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal met diverse nieuwsonderwerpen zoals: er worden meer allochtone politieagenten geworven, volgens RADAR is er zowel in Hoogvliet als in Spijkenisse sprake van discriminatie met betrekking tot de toewijzing tot woningen, volgens de manager van de Bavo Dagkliniek worden allochtonen die psychische hulp nodig hebben in de Nederlandse geestelijke gezondheidszorg verwaarloosd worden. Om allochtone patiënten beter te helpen start er vanaf volgend jaar de opleiding psychologie voor allochtonen. Het aantal echtscheidingen in Turkije is met een kwart toegenomen. Oud-minister Ruding vindt dat migranten gebrek aan motivatie hebben om deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Een Turks ex-parlementlid is slachtoffer geworden van een bomaanslag. Er zijn grote problemen in de wijk Feijenoord volgens het onderzoek ‘Gezond en wel in Feijenoord’. Het rapport pleit voor meer aandacht in het onderwijs, meer crèches, meer speeltuinen en meer bomen. Interviews met buurtbewoners over onveiligheid, overlast van jeugd en de indeling van de wijk. Studiogesprek over de situatie in Feijenoord en de oplossingen. Optreden van Marokkaanse band Ait Said Ou Ali in de Evenaar en een kort interview met een van de bandleden. Interviews met mensen uit het publiek over het optreden. Geënsceneerde korte film over de Nederlandse afsprakencultuur. Een buitenlandse man probeert een afspraak te maken met een tandarts en vrienden, maar niemand wilt hem gelijk ontmoeten. Studiogesprek met een vertegenwoordiger van de Stichting Samenwerkende Verpleeghuizen over het werven van allochtone jongeren om te gaan werken in de verpleging. Tot op heden zijn er weinig migranten op de werkvloer. In het museum Boijmans van Beuningen is er op dit moment de tentoonstelling ‘De verboden stad’. Interview met medewerker van het museum over de tentoonstelling. Reportage over een hip hop feest met breakdance optredens en interviews met bezoekers.
Nummer:
BB-4836
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Datering:
14-10-1990
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Documentsoort:
Bewegend beeld
Speelduur:
010000
Onderwerpen:
Museum Boijmans Van Beuningen
Geografische namen:
 
 
 
BB-4860 Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekoverzicht met diverse ...
 
 
Erfgoedstuk
Film
BB-4860 Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekoverzicht met diverse onderwerpen zoals: Rotterdam mag een anti-apartheidsbeleid gaan voeren, de positie van de islam in Nederland stond ter discussie tijdens een debat in de Erasmus Universiteit waar o.a. dhr. Nawijn sprak, om werkeloosheid aan te pakken zou het minimumloon omlaag moeten, asielzoekers krijgen geen kans meer op een baan, twee miljoen Turken in Turkije hebben afgelopen week een werkstaking gehouden. Studiogesprek met Kadir Tas van het Inspraak Orgaan Turken ( IOT) over het initiatief tot de verbetering van de opvang van Turkse randgroepjongeren. Ook de voorlichting in het moederland over migratie naar Nederland moet worden verbeterd. Reportage over de tentoonstelling Magie en Meesterschap in het Museum voor Volkenkunde met traditionele voorwerpen uit Afrika, Oceanië en Indonesië. Studiogesprek over gezondheidsvoorlichting van de GGD aan migranten ( gezondheidswijzer). De aanloop van migranten bij de GGD is klein, maar door folders in diverse talen en een migrantenspreekuur hoopt men de migranten te bereiken. Reportage over drie Kaapverdianen en een Surinamer die zijn doorgebroken met hun hiphop band/ dansgroep Right Track. Ze vertellen over zichzelf, de muziek en geven een dansdemonstratie. Aankondiging Story International festival. Cultuurtips. Voorlichtingsfilm over aids. Filmportret van de Surinaams-Creoolse Alma Gardeslen die kunstenares, zangeres, cabaretière en actrice is. Ze is 73 jaar oud en blikt terug op haar leven en werkzaamheden. Ze vertelt over haar verlangen naar Suriname, haar interesse in het slavenverleden, het belang van de Koto als kledingstuk, ontmoetingen met het Nederlands koninklijk huis en de drang iets de betekenen voor Suriname. Speelduur: 55 minuten.
Nummer:
BB-4860
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Datering:
13-01-1991
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid; Stadsarchief Rotterdam
Annotatie:
Inhoud gedeeltelijk hetzelfde als BB-4861.
Documentsoort:
Bewegend beeld
Downloadbaar:
Nee
Onderwerpen:
Museum voor Land- en Volkenkunde; GGD Rotterdam-Rijnmond
Geografische namen:
 
 
 
BB-4863 Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal met diverse ...
 
 
Geen afbeelding
Film
BB-4863 Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal met diverse onderwerpen zoals: bezorgdheid van migranten in verband met de Golfoorlog neemt toe, joodse en islamitische groepen in Nederland hebben besprekingen gevoerd over de Golfoorlog, Amsterdamse politie heeft jaarlijkse FNV-prijs gekregen voor haar minderhedenbeleid, ongeveer 300 Marokkanen in Maasluis hebben geen moskee meer, in Marokko heerst grote verdeeldheid over de Golfoorlog en de Turkse regering heeft besloten de Koerdische taal te erkennen. Reportage over de campagne van de Surinaamse Nationaal Democratische Partij (NDP) in Rotterdam. Econoom en partijlid E. Brunings vertelt over het partijprogramma, Nederlands-Surinaamse verhouding en Desi Bouterse. Reportage over de expositie Eigen Volk Eerst van de Anne Frank stichting in het Zuid-Hollands verzetsmuseum in Gouda. Er wordt een beeld gegeven van politiek georganiseerd racisme in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland met als doel de aard van rechts extremistische partijen te verduidelijken. Diverse bezoekers en organisatoren aan het woord. Reportage over demonstraties van het Komitee "Geen oorlog in de Golf" voor het Centraal Station Rotterdam. Voorbijgangers, demonstranten en organisatoren worden geïnterviewd over standpunten met betrekking tot de Golfoorlog. Studiogesprek met medewerker Surinaams Steunpunt over overmatig alcoholgebruik bij Surinamers en de nieuwe anti-alcoholcampagne voor migranten vanuit het ministerie van WVC. Cultuurtip voor het Filmfestival Cinema Beur in Theater de Evenaar waar films van Algerijnse cineasten uit Frankrijk worden vertoond. Filmfragment. Cultuurtips. Aflevering van de serie "Waar hoor ik thuis, tien jaar later" over de Turkse Ayhan en zijn hoogzwangere partner Diana. Ayhan en Diana worden gevolgd tijdens hun reis naar en verblijf in Karaman, Ayhans geboortestad. Voorbereidingen voor het huwelijk en het huwelijk worden getoond. Ze vertellen over hun huwelijk in Turkije,
Nummer:
BB-4863
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Datering:
03-02-1991
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid; Stadsarchief Rotterdam
Documentsoort:
Bewegend beeld
Geografische namen:
 
 
 
BB-4875 Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal. Gedeeltelijk ...
BB-4883 Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekoverzicht met onderwerpen ...
 
 
Geen afbeelding
Nummer:
BB-4883
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Datering:
02-06-1991
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Documentsoort:
Bewegend beeld
Speelduur:
010000
Geografische namen:
 
 
 
BB-4888 Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal met diverse ...
BB-4889 Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal met diverse ...
BB-4891 Televisieprogramma van TV Mozaïek. Documentaire 'Tembang-Seratus: 100 jaar immigratie in Suriname' deel 1, over ...
 
 
Geen afbeelding
Nummer:
BB-4891
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Datering:
08-09-1991
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam; NOS
Annotatie:
Voorlichtingsfilm sport, montage & regie: Ahmed Aboutaleb (MOS)
Documentsoort:
Bewegend beeld
Onderwerpen:
R.R. ph. (Philomena) (R.R.PH.) Bijlhout
Geografische namen:
 
 
 
BB-4890 Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal met diverse ...
BB-4893 Televisieprogramma van TV Mozaïek. Documentaire 'Tembang-Seratus: 100 jaar immigratie in Suriname' deel 2, over ...
 
 
Geen afbeelding
Nummer:
BB-4893
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Datering:
15-09-1991
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Documentsoort:
Bewegend beeld
Onderwerpen:
R.R. ph. (Philomena) (R.R.PH.) Bijlhout
Geografische namen:
 
 
 
BB-4892 Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal met diverse ...
 
 
 
 
 
BB-4943 Arabisch Sesamstraat, programma voor kinderen. Televisieprogramma Tamarin van de Surinaamse redactie van TV ...
BB-4912 Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. Hindoestaanse voorlichtingsfilm over ...
 
 
Geen afbeelding
Nummer:
BB-4912
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Datering:
29-09-1991
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Documentsoort:
Bewegend beeld
Onderwerpen:
R.R. ph. (Philomena) (R.R.PH.) Bijlhout
Geografische namen:
 
 
 
BB-4896 Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal met diverse ...
BB-4930 Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal. Kabinet spreekt over ...
BB-4935 Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal. Doorgifte van ...
 
 
 
 
 
BB-4939 Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal. Hulpactie voor ...
BB-4941 Televisieprogramma van TV Mozaïek, in het teken van het Nationale Minderhedendebat. Discussie in Amsterdam ...
BB-4942 Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal. Kort geding van TV ...
BB-4953 Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal. Geen subsidies meer ...
 
 
 
 
 
Pagina: 1
U heeft verfijnd op:
Verfijnen op:
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS