Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Voor meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal, kijk op onze website.

beacon
7 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
weergave:
Erfgoedstuk
1984-1362  Luchtfotografisch beeld van Hoek van Holland, de Nieuwe Waterweg, Maassluis, de Botlek, Vlaardingen, de Oude Maas, Schiedam, Pernis, de Keilehaven, de Lekhaven, de IJselhaven, de Schiehaven, Rotterdam, de Sint-Jobshaven, de Parkhaven, Hillegersberg, de Rotte, Vliegveld Waalhaven, Charlois, de Maashaven, de Rijnhaven, de Spoorweghaven, de Binnenhaven, de Nieuwe Maas, de Koningshaven en Kralingen.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
XIV-286-01  Luchtopname van de terreinen van Dikema en Chabot's ijzer en staalhandel aan de Binnenhaven, met in het midden het Spuikanaal. Op de voorgrond het spoorwegemplacement Feijenoord. Uit het zuiden.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
1968-1461  Luchtopname van de Blaak (op de voorgrond), de Leuvehaven, links daarvan de Wijnhaven, de Scheepmakershaven en de Boompjes, rechts de Schiedamsesingel en de Schiedamsedijk. In het midden de Nieuwe Maas, vederop het Noordereiland en daarachter het eiland Feijenoord met twee havens, de Binnenhaven links en de Spoorweghaven rechts.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
1968-2317  Overzicht vanaf het Poortgebouw van de omgeving van de Spoorweghaven met loodsen en bedrijfspanden van Houthandel van Gurp en Furness. De loods op de voorgrond staat aan de Binnenhaven, gezien in de richting van de Hilledijk.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
1969-666  Luchtopname van het eiland Feijenoord met uiterst links een gedeelte van de Rijnhaven en daarvoor woningen in de Afrikaanderwijk, in het midden de spoorlijn met de Spoorweghaven en rechts daarnaast bedrijventerreinen bij de Binnenhaven en Entrepothaven. Op de achtergrond het Noordereiland met ervoor de Koningshaven en in het midden de Willemsbrug en de Spoorbrug over de Nieuwe Maas. In de verte de Stadsdriehoek en het stadscentrum van Rotterdam. Uit het zuidoosten.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
1970-162  Luchtopname van Feijenoord en het Noordereiland met de Koninginnebrug en Spoorhefbrug over de Koningshaven en achteraan de Maasbruggen over de Nieuwe Maas. Links de Binnenhaven en de Entrepothaven en in de omgeving de Kerk van Onze Lieve vrouwe van Lourdes en de Martelaren van Gorkum aan het Stieltjesplein, rechts de fabriek van Van den Bergh en Jurgens aan de Nassaukade en op de voorgrond de spoorlijn en de Rosestraat. Uit het zuiden.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
1969-665  Luchtopname van Feijenoord en de Afrikaanderwijk, met op de voorgrond woningen bij de Oranjeboomstraat, de schuine links straat is de Rosespoorstraat. Verderop bedrijfspanden aan de Binnenhaven en daarachter de Spoorweghaven met de spoorlijn. Op de achtergrond van links naar rechts de Tarwebuurt, de Maashaven, Katendrecht en de Rijnhaven. Uit het oosten.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie