Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Lees meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal op deze pagina.

beacon
2  zoekresultaten
sorteren op:
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Foto
1996-838 Opening nieuw pand Thuiszorg Rotterdam. Manager C. van Dijk tijdens haar openingstoespraak van het Thuiszorgcentrum Eudokiaplein.
Nummer:
1996-838
Beschrijving:
Opening nieuw pand Thuiszorg Rotterdam. Manager C. van Dijk tijdens haar openingstoespraak van het Thuiszorgcentrum Eudokiaplein.
Datering:
19-01-1996
Toegangsnummer:
4282
Collectie:
Collectie Historiefoto's
Vervaardiger:
Verlinde, Leunis
Auteursrechthouder:
Wegener
Annotatie:
HL 18-1-1996
Downloadbaar:
Nee
Onderwerpen:
(C.) van Dijk
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-5470
Titel:
Onze schatten
Beschrijving:
Televisieserie Onze Schatten van de NPS waarin vier jongeren ontdekken welke verhalen schuilgaan achter de muren van de monumenten in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.
Aflevering 1: Het Binnenhof in Den Haag en de bruggen van Rotterdam. In Rotterdam wordt De Hef, de Koningshavenbrug en de Erasmusbrug met Arij de Boode en Riek Bakker bezichtigd.
Aflevering 2: Het ontstaan van Utrecht en Amsterdam: de Dom, de Wallen.
Aflevering 3: De oude gracht van Utrecht en de grachtengordel van Amsterdam.
Aflevering 4. Arm en rijk wonen door de eeuwen. De jongeren bezoeken onder andere de woonwijk De Kiefhoek en vernemen van Wytze Patijn de achtergronden van de wijk. Ook nemen ze een kijkje in de woontoren Montevideo.
Aflevering 5: Wat maakt een plein tot een leuke plek voor jongeren? De jongeren testen het Schouwburgplein en Jerry van Eyck vertelt over het ontwerp.
Aflevering 6: Sporen van oorlog en vrede. Een slachtoffer van het bombardement op Rotterdam vertelt over zijn ervaringen. De jongeren lopen langs de brandgrens in Rotterdam Noord en van Wijnand Galema leren ze over de Lijnbaan en de wederopbouw.
Aflevering 7: Onderdrukt geloof en hergebruik van kerken: schuilkerken in Utrecht en Amsterdam en hergebruik van kerken in Den Haag en Amsterdam.
Aflevering 8: Wat wordt het monument van de toekomst? Architect Abel Blom laat de jongeren de Kubuswoningen zien en Willem Jan Neutelings neemt de jongeren mee in het Scheepvaart en Transport College.
Speelduur: ca. 8 x 25 minuten.
Datering:
2008
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Vervaardiger:
Peter (P.) Bosch
Auteursrechthouder:
Derden/ Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Annotatie:
GAR heeft materiaal geleverd.
Downloadbaar:
Nee
Speelduur:
03:20:00
Onderwerpen:
Scheepvaart en Transport College (STC-Group)Hendrika Egbertina (Riek) (H.E.) BakkerWytze (W.) Patijn