Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Voor meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal, kijk op onze website.

beacon
2 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
weergave:
 
 
Erfgoedstuk
Foto
1983-3040a Luchtopname van de veranderingen in de binnenstad, ten noorden van de Oude Haven. Vooraan de Kubuswoningen (Blaakse Bos) van Piet Blom, in het midden de woontoren (Potlood), en verderop de Centrale Bibliotheek, en daarachter de Hoogstraat. Links het metrostation Blaak, en daarachter het spoorviaduct over de Binnenrotte. Uit het zuiden.
Nummer:
1983-3040a
Beschrijving:
Luchtopname van de veranderingen in de binnenstad, ten noorden van de Oude Haven. Vooraan de Kubuswoningen (Blaakse Bos) van Piet Blom, in het midden de woontoren (Potlood), en verderop de Centrale Bibliotheek, en daarachter de Hoogstraat. Links het metrostation Blaak, en daarachter het spoorviaduct over de Binnenrotte. Uit het zuiden.
Datering:
03-10-1983
Toegangsnummer:
4232
Collectie:
Collectie panorama en luchtfoto's
Vervaardiger:
Gemeentelijke Archiefdienst Rotterdam
Auteursrechthouder:
Gemeente Rotterdam (Stadsarchief)
Downloadbaar:
Ja
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Foto
1991-2314 Luchtopname van het Oostplein en omgeving, met op de voorgrond links de Oostzeedijk, het Boerengat en de Maasboulevard, verderop het Haringvliet en de Oudehaven. In het midden het Groenendaal, met aan het einde de Kubuswoningen en het Potlood, rechts op de voorgrond de Gerdesiaweg en in het verlengde de Warande, en links daarnaast de Goudsesingel. Uiterst links de Maasbruggen over Nieuwe Maas en de Boompjes, verderop het stadscentrum en het spoorviaduct door de stad. Op de achtergrond rechts het Centraal Station met de spoorweg. Uit het oosten.
Nummer:
1991-2314
Beschrijving:
Luchtopname van het Oostplein en omgeving, met op de voorgrond links de Oostzeedijk, het Boerengat en de Maasboulevard, verderop het Haringvliet en de Oudehaven. In het midden het Groenendaal, met aan het einde de Kubuswoningen en het Potlood, rechts op de voorgrond de Gerdesiaweg en in het verlengde de Warande, en links daarnaast de Goudsesingel. Uiterst links de Maasbruggen over Nieuwe Maas en de Boompjes, verderop het stadscentrum en het spoorviaduct door de stad. Op de achtergrond rechts het Centraal Station met de spoorweg. Uit het oosten.
Datering:
25-04-1988
Toegangsnummer:
4232
Collectie:
Collectie panorama en luchtfoto's
Vervaardiger:
Aerocamera B.V./ Michel (M.) Hofmeester
Auteursrechthouder:
Dijkstra, Roel
Downloadbaar:
Nee
Trefwoorden: