Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Voor meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal, kijk op onze website.

beacon
21 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
weergave:
Pagina: 1
Erfgoedstuk
1980-5135  Het door het bombardement van 14 mei 1940 getroffen Groenendaal, gezien in oostelijke richting. Op de achtergrond is de molen De Noord aan het Oostplein zichtbaar. Voor de restanten van een gebouw aan het Groenendaal staat een vrachtwagen geparkeerd voor de afvoer van puin.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
1980-5217  Het verwoeste gebied rond het Haringvliet (rechts) en de Nieuwehaven (links) gezien vanaf het Witte Huis in oostelijke richting. In het puin zijn werkzaamheden, mogelijk het uitgraven van kelders en fundamenten. Links de Pakkenbrug over de Nieuwehaven, rechts onderin is een deel van de Spanjaardsbrug te zien. Aan het einde van de Nieuwehaven de Oude Oostbrug, en de Admiraliteitskade langs het Boerengat. Op de achtergrond molen De Noord aan het Oostplein, een gashouder en de wijk Kralingen-Crooswijk. Links van de Oude Oostbrug staat de ruïne van het Ooglijdersgesticht. Rechts van het Haringvliet het gebouw van het Havenziekenhuis.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
1980-5211  Het verwoeste en grotendeels geruimde gebied rond het Haringvliet (rechts) en de Nieuwehaven (links) gezien vanaf het Witte Huis in oostelijke richting. Links de Pakkenbrug over de Nieuwehaven. Op de achtergrond molen De Noord aan het Oostplein, een gashouder en de wijk Kralingen-Crooswijk.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
1980-5210  Molen De Noord aan het Oostplein. Op de achtergrond de Goudsesingel met noodwinkels. Foto vanaf een hoog punt uit zuidoostelijke richting.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
1980-5209  Het Oostplein met molen De Noord in westelijke richting. Langs de stoep een stadsbus met gasgenerator. Naast de molen een schuilkelder. Rechts van de molen loopt de Goudsesingel met noodwinkels. Op de voorgrond het terrein en een loods van ijzer- en metaalhandel Jochem-De Zwart en fundamenten van verwoeste gebouwen. Op de achtergrond links het stadhuis.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
1980-5207  Het Oostplein en molen De Noord gezien in westelijke richting. Op de voorgrond de fundamenten van een verwoest gebouw en bouwmaterialen. Langs de stoep een stadsbus met een gasgenerator. Naast de molen een schuilkelder. Rechts de Goudsesingel met noodwinkels. Op de achtergrond zijn onder meer de ruïne van Laurenskerk en het stadhuis zichtbaar.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
1980-5206  Het Oostplein en molen De Noord gezien in westelijke richting. Op de voorgrond de fundamenten van een verwoest gebouw en bouwmaterialen. Langs de stoep een stadsbus met een gasgenerator. Naast de molen een schuilkelder. Rechts de Goudsesingel met noodwinkels. Op de achtergrond zijn onder meer de ruïne van Laurenskerk en het stadhuis zichtbaar.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
1980-5159  Een blik op de binnenstad ongeveer een jaar na het bombardement van 14 mei 1940. Het puin is grotendeels opgeruimd en de kelders en funderingen zijn uitgegraven. De foto is genomen vanaf het HBU-gebouw (Erasmusgebouw) in noordoostelijke richting. Over de Korte Hoogstraat op de voorgrond wandelen en fietsen mensen, daarachter is de Steigersgracht te zien en van links naar rechts: de Laurensstraat, de Hoogstraat (met twee schuilkelders) en het Hang. Achter de restanten van de Laurenskerk loopt het luchtspoor. Op de achtergrond uiterst rechts molen De Noord aan het Oostplein.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
1980-5158  Een blik op de binnenstad ongeveer een jaar na het bombardement van 14 mei 1940. Het puin is grotendeels opgeruimd en de kelders en funderingen zijn uitgegraven. De foto is genomen vanaf het HBU-gebouw (Erasmusgebouw) in noordoostelijke richting. Over de Korte Hoogstraat op de voorgrond wandelen mensen, daarachter is de Steigersgracht te zien en van links naar rechts: de Laurensstraat, de Hoogstraat (met twee schuilkelders), het Hang en de Zijl. Achter de restanten van de Laurenskerk loopt het luchtspoor. Op de achtergrond in het midden molen De Noord aan het Oostplein.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
1980-5157  Een blik op de binnenstad ongeveer een jaar na het bombardement van 14 mei 1940. Het puin is grotendeels opgeruimd en de kelders en funderingen zijn uitgegraven. De foto is genomen vanaf het HBU-gebouw (Erasmusgebouw) in oostelijke richting. Over de Korte Hoogstraat op de voorgrond wandelen mensen, daarachter is de Steigersgracht te zien en andere straten zoals van links naar rechts Hang, De Zijl, Vissersdijk en de Blaak met de trams (uiterst rechts). Geheel links is een stukje van de Hoogstraat te zien. Rechtsachter station Beurs en het luchtspoor. In het midden achteraan staat molen de Noord aan het Oostplein.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
1980-5156  Een blik op de binnenstad ongeveer een jaar na het bombardement van 14 mei 1940. Het puin is grotendeels opgeruimd en de kelders en funderingen zijn uitgegraven. De foto is genomen vanaf het HBU-gebouw (Erasmusgebouw) in oostelijke richting. Over de Korte Hoogstraat op de voorgrond rijdt een paard-en-wagen, daarachter is de Steigersgracht te zien en andere straten zoals van links naar rechts Hang, De Zijl, Vissersdijk en de Blaak met de trams. Rechts op de voorgrond een gedeelte van het Schielandshuis, daarachter de gevel van modehuis Gerzon. Rechtsachter het gebouw van de Bank van Mees en Zonen en daarachter het Witte Huis. Links daarvan station Beurs en het luchtspoor. Linksachter staat molen de Noord aan het Oostplein.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
1980-5179  Vanaf het Witte Huis een overzicht van het door het bombardement van 14 mei getroffen gebied tussen het Haringvliet en de Nieuwehaven en links daarvan de Hoogstraat en Boerensteiger. Rechts de panden aan de Admiraliteitskade en in het midden de molen de Noord aan het Oostplein. Op de achtergrond is de gasfabriek in Kralingen te zien. Linksonder de Pakkenbrug over de Nieuwehaven.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie