Notariële akten

Het Stadsarchief Rotterdam beheert de notariële archieven over de periode 1585-1935. Een gedeelte hiervan kunt u direct doorzoeken.

Notariële akten

Bibliotheek
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Boek
1254 Welstandsparagraaf Rotterdam Central District : vastgesteld door de gemeenteraad van Rotterdam 30 september 2010
Vervaardigers:
Maxwan Architects and Urbanists
Auteurs:
Maxwan architects + urbanists, dS+V, Rotterdam Central District, Gemeente Rotterdam
Plaats van uitgave:
Rotterdam
Jaar van uitgave:
30-09-2010
Documentsoort:
Publicatie
Annotatie:
Het plangebied van de welstandsparagraaf
Rotterdam Central District ligt, met uitzondering van Weenapoint, tussen het Weena en het spoortracé. Aan de westzijde loopt het district tot aan de ingang van de Statentunnel. De oostzijde wordt begrensd door de Schiekade. Het Rotterdam Central District zal een metamorfose ondergaan en zal
moeten veranderen in een aantrekkelijke, levendige stadsentree van internationale allure . De nieuwe OV-terminal krijgt een aansluiting op het netwerk van de HSL. Er zijn vijf grote bouwlocaties beschikbaar:
de Schaatsbaanlocatie, de Vleugelblokken (Oost en West), het Schiekadeblok en Weenapoint locatie. De Weenapoint locatie zal opnieuw ontwikkeld worden. Met de aanleg van de Weenatunnel en het maken van
goede verbindingen tussen het stadscentrum en het Rotterdam Central District is het Weena niet langer een barrière en wordt het Rotterdam Central District een vanzelfsprekend onderdeel van het centrum.
Analoog/Digitaal:
Digitaal
 
 
 

Veelgestelde vragen

Een notaris is een openbaar ambtenaar. Die mag bepaalde officiële akten maken. In deze akten worden afspraken wettelijk vastgelegd. Er bestaan veel verschillende notariële akten. Bekende voorbeelden zijn het testament en de huwelijksvoorwaarden.

In notariële akten staat veel informatie over het verleden. Zo staat in testamenten belangrijke informatie over familieverhoudingen of bezittingen.

In een notariële akte is ook te zien of personen konden schrijven. Kon iemand niet schrijven, dan ondertekende die persoon vaak met een kruisje.

In de Informatie notariële akten is te zien van welke notarissen notariële akten aanwezig zijn.

Voor de periode 1585-1842 zoekt u in de database op de website of in de papieren index op de studiezaal. Voor de periode na 1842 gebruikt u de repertoria van de notarissen. In het repertorium staan beschrijvingen van de akten en nummers. Hiermee kunt u de gewenste akte vinden.

Inzien van het notarieel archief 1585-1811 kan deels via de website (voor de oudste 500 inventarisnummers) en deels via de microfiches op de studiezaal. De periode 1811-1935 is op microfiche te lezen of kan worden aangevraagd.

Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.