Notariële akten

Het Stadsarchief Rotterdam beheert de notariële archieven over de periode 1585-1935. Een gedeelte hiervan kunt u direct doorzoeken.

Notariële akten

Bibliotheek
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Boek
1664 Business case Wijkteams Rotterdam 2016 : eindrapport
Auteurs:
Wim Spit, Ahmed Hamdi, Lisa van Beek ; Ecorys ; Opdrachtgever Gemeente Rotterdam
Plaats van uitgave:
Rotterdam
Jaar van uitgave:
26-05-1967
Uitgever:
Ecorys
Documentsoort:
Publicatie
Annotatie:
Alle wijken in Rotterdam zijn sinds 2015 voorzien van eigen wijkteams. De wijkteams bestaan uit meerdere professionals met diverse specialisaties. Dit betekent dat er snel en dicht bij huis ondersteuning geboden kan worden aan hulpbehoevenden. Ondersteuning kan worden verschaft op onder andere het gebied van verslaving, geestelijke gezondheidszorg, huiselijk geweld en financiën en schulden. Deze rapportage presenteert op basis van 22 maatschappelijke cases de resultaten van de analyse van het rendement van de integrale wijkteams in de gemeente Rotterdam. De analyse laat zien dat de wijkteamaanpak in de onderzochte gevallen tot vergelijkbare of betere resultaten heeft geleid in vergelijking met de oude aanpak. In de meeste gevallen blijkt de wijkaanpak ook goedkoper te zijn dan de oude aanpak.
Analoog/Digitaal:
Digitaal
 
 
 

Veelgestelde vragen

Een notaris is een openbaar ambtenaar. Die mag bepaalde officiële akten maken. In deze akten worden afspraken wettelijk vastgelegd. Er bestaan veel verschillende notariële akten. Bekende voorbeelden zijn het testament en de huwelijksvoorwaarden.

In notariële akten staat veel informatie over het verleden. Zo staat in testamenten belangrijke informatie over familieverhoudingen of bezittingen.

In een notariële akte is ook te zien of personen konden schrijven. Kon iemand niet schrijven, dan ondertekende die persoon vaak met een kruisje.

In de Informatie notariële akten is te zien van welke notarissen notariële akten aanwezig zijn.

Voor de periode 1585-1842 zoekt u in de database op de website of in de papieren index op de studiezaal. Voor de periode na 1842 gebruikt u de repertoria van de notarissen. In het repertorium staan beschrijvingen van de akten en nummers. Hiermee kunt u de gewenste akte vinden.

Inzien van het notarieel archief 1585-1811 kan deels via de website (voor de oudste 500 inventarisnummers) en deels via de microfiches op de studiezaal. De periode 1811-1935 is op microfiche te lezen of kan worden aangevraagd.

Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.